Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Blagovna znamka in kažipot slovenske zunanje politike

Če bi hoteli narediti še korak naprej, bi morali povabiti ameriškega zunanjega ministra, meni Dimitrij Rupel, soustanovitelj BSF.
Lanska izvedba Strateškega foruma Bled v času vlade Janeza Janše je potekala v kontekstu slovenskega predsedovanja svetu EU. FOTO: Leon Vidic/Delo
Lanska izvedba Strateškega foruma Bled v času vlade Janeza Janše je potekala v kontekstu slovenskega predsedovanja svetu EU. FOTO: Leon Vidic/Delo
26. 8. 2022 | 05:00
5:13

V nadaljevanju preberite:

Strateški forum Bled (BSF) se je skozi leta razvil v najpomembnejši slovenski zunanjepolitični letni dogodek. Vsaka vlada, nič drugače ni s sedanjo vlado Roberta Goloba, poskuša BSF izkoristiti za promocijo svojih zunanjepolitičnih usmeritev. Lani, denimo, je bil BSF nekakšno srečanje politikov suverenistične usmeritve, nova vlada pa želi letos utrjevati usmeritev v jedro EU.

BSF je vodilna konferenca v srednji in jugovzhodni Evropi, ki že sedemnajsto leto predstavlja vključujočo platformo, na kateri se združuje pestra struktura ljudi s področja diplomacije, politike, gospodarstva, zasebnega in javnega sektorja ter akademske sfere, promovirajo forum na MZZ. Struktura najvišjih gostov je zelo podobna lanski, letos na Bled prihaja predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini foruma. Poleg nekaj predsednikov držav in vlad bodo prevladovali predvsem zunanji ministri, ki jih bo na Bledu kar 16.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine