Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Obkladanje opozicije in koalicije ne bo izboljšalo položaja kmetov

Tomaž Lisec je vlado obtožil, da kmetijstvo pripravlja na evtanazijo. V koaliciji opozarjajo, da varovanje zemljišč ne pomeni zaviranja razvoja.
Za zaščito kmetijskih zemljišč pa bo ministrstvo ustanovilo delovno skupino, ki bo preučila varovanje kmetijskih zemljišč in celotno zemljiško politiko. FOTO: Jože Suhadolnik
Za zaščito kmetijskih zemljišč pa bo ministrstvo ustanovilo delovno skupino, ki bo preučila varovanje kmetijskih zemljišč in celotno zemljiško politiko. FOTO: Jože Suhadolnik
12. 5. 2023 | 19:00
12. 5. 2023 | 20:38
7:09

V nadaljevanju preberite:

Na izredni seji v državnem zboru, posvečeni obravnavi priporočil za reševanje položaja slovenskega kmeta, ki jih je pripravila SDS, je bilo iz vrst opozicije slišati, da so kmetje največji sovražnik te vlade, iz vrst koalicije pa, da opozicija kritizira predloge, ki jih je pripravila sama, ko je bila na oblasti. Poslanci so razpravo zaključili brez glasovanja, ker je priporočila že včeraj zavrnil matični odbor DZ za kmetijstvo.

Spomnimo, v največji opozicijski stranki so pripravili priporočila za »takojšnje reševanje položaja slovenskega kmeta«. Večina je enakih zahtevam, ki so jih postavile kmetijske organizacije na protestih marca in aprila. Od vlade so zahtevali skrčenje obsega Nature 2000, ohranitev denarja iz naslova skupne kmetijske politike v celoti v kmetijstvu, zagotovitev, da bodo plačila za območja z omejenimi možnostmi za kmetovanje (OMD) v celoti izvzeta iz plačila dohodnine, uskladitev neposrednih plačil z inflacijo, nasprotovanje sprejetju predloga evropske uredbe o trajnostni rabi pesticidov, zaščito najboljših kmetijskih zemljišč, ureditev verige vrednosti preskrbe s hrano ter zmanjšanje populacije zveri in divjadi. Koalicija z ukrepi, ki jih je sprejela, po mnenju SDS zatira slovenskega kmeta.

Člani parlamentarnega odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so že dan pred izredno sejo vsa priporočila zavrnili kot nepotrebna, saj da vlada vse aktivnosti že izvaja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine