Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Jelinčič: V SNS smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana

Domnevni pošiljatelj grozilnih pisem z naboji vrhu politike to dejanje zanika. V SNS ga, kaže, obravnavajo kot krivca. Od včeraj ni več njihov član.
V SNS so danes pohiteli s pojasnilom, da osumljeni za grozilna pisma ni bil »nikakršna desna roka« predsednika stranke Zmaga Jelinčiča. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V SNS so danes pohiteli s pojasnilom, da osumljeni za grozilna pisma ni bil »nikakršna desna roka« predsednika stranke Zmaga Jelinčiča. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V. U.
3. 2. 2022 | 07:32
3. 2. 2022 | 14:06
4:48

»V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja, za kar smo izvedeli iz medijev. Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi,« so se v SNS danes odzvali na za zdaj še neuradno novico o tem, da je domnevno njihov član odgovoren za pošiljanje serije najmanj šestih grozilnih pisem z naboji, ki so oktobra lani prispela na naslove nekaterih predstavnikov slovenskega političnega vrha in razburila javnost.

image_alt
Politiki prejeli pet grozilnih pisem, v vseh je bil priložen naboj

Spomnimo, med prejemniki so bili premier Janez Janša ter ministra Aleš Hojs in Matej Tonin pa tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič. Kot je včeraj neuradno prišlo v javnost, je za pošiljke, v katerih so bile ob nabojih še fotografije politikov in članov družin ali risbe vislic, domnevno odgovoren moški iz Celja, ki ga omenja današnja izjava SNS. Sicer je veljal za člana SNS, ki je blizu Jelinčiču, hkrati pa tudi za odkritega podpornika vlade.

Njegovo članstvo v SNS že »prenehalo«

»Glede na določena namigovanja nekaterih medijev izjavljamo, da gospod Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, kakor tudi ni bil član nobenih organov stranke. Bil pa je član Slovenske nacionalne stranke,« so danes na to temo zapisali v SNS in dodali: »Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom, torej z 2. februarjem 2022, prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki. Do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnil ne bomo dajali drugih izjav.«

V SNS, kaže, svojega člana že obravnavajo za odgovornega za dejanje in ga imenujejo s polnim imenom, četudi gre za neuradne novice. Kot medtem poroča portal Večer, je neuradno osumljeni danes izjavil, da ga je policija zaslišala kot enega od sedmih osumljencev, a je zanikal, da je pošiljal grozilna pisma. 

»In to zato, ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič,« je zatrdil. Pri tem je bil kritičen tudi do uhajanja informacij iz policijske preiskave v medije.

Na portalu stranke SNS, za katero je v preteklosti kandidiral tudi na državnozborskih volitvah, so ga še avgusta lani hvalili, da je sodeloval pri reševanju moškega, ki se je zaradi nepremišljenega skoka v Savinjo začel utapljati.

Vlado večkrat podprl ter napadal njene nasprotnike

Domnevni storilec je sicer, kot je poročal portal 24ur, v časih te vlade prišel tudi na položaj poveljnika občinskega štaba Civilne zaščite Celje. Vlado je na družbenih omrežjih večkrat javno podprl ter ostro napadal njene nasprotnike, opozicijo in protestnike. 

Neuradno policija menda že ima dovolj dokazov o njegovi vpletenosti, sicer pa intenzivna kriminalistična preiskava še poteka. Minister Hojs se je na novico že včeraj odzval na twitterju in policijo pohvalil. 

Premier Janša se je oglasil danes na facebooku. Goznikarja, ki je v medijih predstavljen kot podpornik vlade, se otepa s pripombo, da oseba, ki bi bila hkrati podpornik #vladaRS in #SpletnaMladina, v realnem svetu ne obstaja.

Zmago Jelinčič se je za portal Siol najprej, pred današnjo pisno izjavo SNS, odzval z besedami, da je »v šoku« in da gre očitno za člana stranke, ki je »podtaknjenec«. Napovedal je, da bo več razkril na današnji novinarski konferenci, a bo, kaže, ostalo pri izjavi stranke.

Siol je glede osumljenca navedel še, da je povezan z Združenjem policistov Slovenije, čeprav ni policist. Grozilna pisma pa naj bi pošiljal prek poštnega nabiralnika na Trojanah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine