Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Janša in Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo

Predsednik vlade in obrambni minister sta po pošti na domač naslov prejela pismo v katerem so njima in njunim družinskim članom zagrozili s smrtjo.
Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen/Delo
Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen/Delo
Be. B.
24. 10. 2021 | 19:20
24. 10. 2021 | 19:22
1:29

V petek sta na domača naslova premier Janez Janša ter podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin prejela kuverti, v katerih so jima grozili s smrtjo, v kuverti pa je bil tudi naboj večjega kalibra, poroča Siol.net. Po poročanju portala primer že preiskuje policija. Premier Janša je v kuverti prejel fotografijo sebe, na kateri je bila narisana tarča, tarče pa so bile narisane tudi na fotografiji njegove družine. Nad fotografijami je bil pripis z grožnjo s smrtjo, neznani pošiljatelji pa s smrtjo niso grozili le prejemnikom pošiljk, ampak tudi vsem podpornikom aktualne vlade.

Pošiljki sta bili oddani v Ljubljani.

Kot je poročala Televizija Slovenija, so v kabinetu predsednika vlade potrdili pisanje Siola. Po pošiljanju portala N1 pa sta pred tednom dni dom Mateja Tonina obiskala dva od sredinih protestnikov in se izdajala za zaposlena pri telekomunikacijskem operaterju. Toninovi soprogi naj bi se zdela sumljiva, zato je reagirala, izkazalo pa se je, da gre za človeka, ki ju je policija na enih od sredinih protestov pridržala zaradi napada na policiste.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine