Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ostanke Titana pripeljali na kopno, odkrili tudi domnevne ostanke žrtev

Iz podjetja Pelagic Research, lastnika daljinsko vodenega Odysseusa, uporabljenega pri iskanju, so sporočili, da je operacija zaključena.
Najdene ostanke so raztovorili v vzhodni Kanadi, s čimer se je končala zahtevna operacija iskanja podmornice. FOTO: David Hiscock/Reuters
Najdene ostanke so raztovorili v vzhodni Kanadi, s čimer se je končala zahtevna operacija iskanja podmornice. FOTO: David Hiscock/Reuters
V. U.
28. 6. 2023 | 20:27
29. 6. 2023 | 00:33
2:15

Reševalci so ostanke podmornice Titan, ki jo je 18. junija med potopom do razbitin Titanika uničila implozija, kar je povzročilo izgubo petih življenj, danes pripeljali na kopno, poroča agencija AFP.

image_alt
Kanada sprožila preiskavo nesreče podmornice Titan

Kot poroča Guardian, je obalna straža ZDA objavila, da so med ostanki plovila odkrili tudi domnevne posmrtne ostanke žrtev, a konkretnejših informacij o tem še ni. Analiziralo jih bo medicinsko osebje.

Najdene ostanke podmornice so raztovorili v vzhodni Kanadi, s čimer se je končala zahtevna operacija iskanja podmornice, ki je po uničenju pristala v bližini potopljenega Titanika. Približno petsto metrov od njegovega premca.

FOTO: David Hiscock/Reuters
FOTO: David Hiscock/Reuters

Posnetki s terminala kanadske obalne straže v pristanišču St. John's prikazujejo ostanke, ki jih opisujejo kot nosno konico Titana in ploščo z elektroniko ter žicami. Te ostanke so zatem natovorili na tovornjak.

Iz newyorškega podjetja Pelagic Research, ki je lastnik daljinsko vodenega Odysseusa, uporabljenega pri iskanju Titana, so sporočili, da je operacija iskanja zaključena. »Končali smo z akcijami na morju, ekipo vračamo k njihovim ljubljenim, svojo opremo pa bomo vrnili v operativno bazo v New Yorku,« je za AFP povedal tiskovni predstavnik podjetja Jeff Mahoney.

Dodal je, da je bila akcija izjemno tvegana. »To je bilo izjemno zahtevno in naporno za ekipo, ki je ves čas delala skoraj brez spanja, več kot deset dni,« je dejal. Kot dodaja AFP, kanadski uradniki transporta razbitin Titana niso želeli komentirati.

FOTO: David Hiscock/Reuters
FOTO: David Hiscock/Reuters

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine