Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ob strugi Tolminke našli pogrešanega 55-letnega moškega

Po strmi in spolzki stezi med Zatolminom in Pologom je moški z območja Celja zdrsnil po pobočju.
Reka Tolminka. FOTO: Blaž Močnik/Delo
Reka Tolminka. FOTO: Blaž Močnik/Delo
Š. J.
19. 10. 2020 | 09:40
19. 10. 2020 | 09:54
2:12
Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v nedeljo ob 21.57 obveščeni, da svojci pogrešajo moškega z območja Celja, ki naj bi se po takratnih informacijah nahajal na območju doline reke Tolminke med Zatolminom in Pologom v občini Tolmin. Takoj po prijavi so policisti začeli zbirati obvestila in izvajati druge aktivnosti, da bi našli pogrešano osebo.

Pri iskanju pogrešanega se je tolminskim policistom in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi osem gorskih reševalcev GRS Tolmin, ki so v ponedeljek nekaj po polnoči v bližini reke Tolminke našli mrtvo osebo, za katero je bilo potrjeno, da gre za pogrešanega 55-letnega moškega z območja UE Celje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je omenjeni moški včeraj ob 16.30 odpravil od stanovanjske hiše na območju naselja Čadrg in odšel proti brvi čez reko Tolminko, kjer imel v bližini parkiran osebni avtomobil. Pri hoji po zelo strmem odseku steze navzdol približno 150 metrov pred brvjo mu je na spolzkem delu steze na razmočeni zemlji, prekriti z listjem in prepredeni s koreninami, zdrsnilo. 55-letnik je omahnil na strm prepadni del pod stezo, po katerem
je po približno 50 metrih drsenja in padanja po strmem pobočju pristal na prodnatem delu ob reki Tolminki, nedaleč stran od njegovega avtomobila. Moški je na kraju nesreče podlegel telesnim poškodbam.

Zaradi nedostopnosti terena so člani GRS Tolmin pokojnega prenesli do ceste. Na kraju je zdravnik ZD Tolmin lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. O tragičnem dogodku na Tolminskem je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine