Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Maroška juha v maroški Švici

Težko si je predstavljati, kako bo kulisa enoličnih večstanovanjskih stavb, ki poskušajo posnemati alpski slog, padla na maroško pokrajino.
Neskončne peščene sipine. Nekje za obzorjem se skriva alžirska meja, ki je zaradi nesoglasij med državama zaprta od leta 1994. FOTO: Lucijan Zalokar
Neskončne peščene sipine. Nekje za obzorjem se skriva alžirska meja, ki je zaradi nesoglasij med državama zaprta od leta 1994. FOTO: Lucijan Zalokar
10. 9. 2023 | 09:00
14:12

V nadaljevanju preberite:

Za prismuknjenega bi označil človeka, ki bi mi, ko sem konec avgusta pristal na feškem letališču, rekel, da bo rdeča nit mojega dopustovanja na afriškem severozahodu postala soupe marocaine, maroška juha oziroma harira.

Termometer je v senci kazal krepko prek štirideset stopinj Celzija, na razbeljenem parkirišču pred letališkim poslopjem jih je bilo čutiti petdeset, sto ali sto petdeset (pekel, skratka) in vroča čorba iz paradižnika, čičerike, jagnjetine, jušnih rezancev in mešanice začimb, v kateri prednjači koriander, je bila pri dnu spiska stvari, ki bi jih hotel spustiti po grlu. Takrat pravzaprav še nisem vedel, da kaj takšnega, kot je soupe marocaine, sploh obstaja; praviloma se poskušam izogibati pretiranemu vnaprejšnjemu poizvedovanju o državah, ki jih bom obiskal, saj temeljni zakon potovalne logike veleva: manj ko veš, več se boš čudil. Vprašanje, ali boš presenečen pozitivno ali negativno, je že drugotnega pomena.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine