Neomejen dostop | že od 9,99€
Restavracije, ki sodelujejo v projektu, bodo gostom ponudile posebne menije po ceni 24 evrov za restavracije z eno srčno oceno. Restavracije z višjo oceno pa lahko, kot pojasnjujejo organizatorji, poleg osnovne cene uveljavljajo tudi doplačilo za višjo kakovost. V primeru dveh srčkov se cena poveča za dva evra, medtem ko restavracije s tremi ali štirimi srčki lahko zaračunajo dodatnih šest evrov.
Rezervacije so možne prek uradnih spletnih strani projekta, vendar so pri nekaterih restavracijah mize že razprodane. Organizatorji pričakujejo od 50.000 do 60.000 obiskovalcev, pri čemer je več kot polovica razpoložljivih terminov že zasedenih.
»Projekt Teden restavracij je namenjen širjenju kulinaričnih obzorij. Na dogodku je pomembno, da gremo jest radovedni, ne zgolj lačni. Lačni smo vsak dan, medtem ko je ta dogodek priložnost za odkrivanje novih okusov,« je ob lansiranju letošnje jesenske izdaje dejal selektor dogodka Uroš Mencinger. Letos je poudarek na izvirnosti, saj brez nje, kot pravi Mencinger, ni pravega kulinaričnega doživetja.
Letos se tednu restavracij ponovno pridružuje tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prek promocijske sheme Izbrana kakovost Slovenije, ki se osredotoča na slovensko meso, mlečne izdelke in sadje. Kot poudarjajo, želijo s tem povečati prepoznavnost domačih, kakovostnih pridelkov, ki potrošnikom zagotavljajo vrhunsko izbiro.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji