Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Like

David Žefran, chef za dve zvezdici in trideset sekund pekla

Kaj šef kuhinje v kranjskogorski Milki dela drugače, da so prvo Michelinovo zvezdico dobili po treh mesecih delovanja, lani, le leto pozneje, pa še drugo.
David Žefran prihaja z Dolenjske, njegova duša je morska, zaslovel je pa s kulinariko alpskih vršacev s tromeje.
David Žefran prihaja z Dolenjske, njegova duša je morska, zaslovel je pa s kulinariko alpskih vršacev s tromeje.
1. 3. 2024 | 12:24
1. 3. 2024 | 12:36
19:35

V nadaljevanju preberite:

Dandanes so kričeče znamke skoraj nujne – za marsikaj in marsikoga rečemo, da je nekaj posebnega. Ampak šef kuhinje v restavraciji Milka, v istoimenskem butičnem hotelu v Kranjski Gori, David Žefran, je pa to res. V resnici je diplomirani sociolog, star je komaj 34 let, v resnih kuhinjah se vrti šele zadnjih šest, sedem let. V pogovoru mladi chef ne skriva ničesar, kar je povezano s takim načinom dela in življenja: je blišč, je pa tudi pritisk, zlasti za človeka, ki je nagnjen, kot pravi, k sindromu vsiljivca. Kako se v tej restavraciji lotevajo stvari, je David Žefran povedal v pogovoru za Like. In namignil, zakaj bo mogoče nekoč študiral še psihoanalizo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine