Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Junema - Ko se ustavi čas

Fin prvenec ljubljanske zasedbe. 
Junema je izdala uglajen prvenec.<br />
FOTO:&nbsp;Blaž Verbič
Junema je izdala uglajen prvenec.<br /> FOTO:&nbsp;Blaž Verbič
14. 12. 2018 | 13:00
14. 12. 2018 | 13:13
2:30
Junema
Ovitek albuma Ko se ustavi čas.<br />
FOTO: arhiv skupine
Ovitek albuma Ko se ustavi čas.
FOTO: arhiv skupine

Ko se ustavi čas
Celinka, 2018
 
Skupina Junema je petčlanska zasedba iz Ljubljane, ki zanimivo prepleta fine glasben žanre od popa, bossa nove, kantavtorskih zgodb, različnih latino odtenkov do tudi nekoliko ostrejšega alerrocka. Tovrstna stilska mešanica je dejansko osebna izkaznica zasedbe, saj je vsota glasbenih zanimanj članov. Skorajda povsem suvereno bi zasedbo pripisali novemu valu slovenskega popa znanega kot Nova slovenska popevka oziroma Neue Slowenische Schlager, zasedb na črko p, kot so Pliš, Papir in Patetico. Zasedbo sestavljajo pevka Neža Trošt, kitarista Luka Snoj in Marko Ovčak, baskitarist Blaž Vehar in bobnar Anže Sitar.
 
V zvočno mešanico pa so vpeli besedila, ki jih je napisal Luka Snoj in zaobjemajo občutenje mladega človeka v sodobni zmedi, ki je obremenjena z zdravo prehrano in ekologijo (Na mojem vrtu), pričakovanju sprememb (Čakam), osvobajajoče postljubezni (Odčarana) ter različnih odtenkih intimnih čustev.
 
Album je izšel pri založbi Celinka in so ga napovedali s štirimi singli Čakam, Šelestenje, V intervalu večnih sanj in Odčarana. Slednji dve sta postali tudi popevki tedna na Valu202. Zvočno podobo albuma sta oblikovala producenta Igor Ilić in Peter Penko, za nastanek prvih skladb pa je sokriv Igor Bračič – Sadež. Glasbeni gostje na albumu pa so bili še Anja Pavlin (spremljevalni vokal), Miha Renčelj (klavir), Ivo Rimc (bobni), Damjan Lebeničnik (bobni), Primož Malenšek (tolkala), Stephan Emig (bobni) in Nace Kogej (saksofon).
 
 
Prvenec zasedbe Junema Ko se ustavi čas je uglajen izdelek primeren za poslušanje v premoru od vsakodnevnega dirkanja.




Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine