Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Festival Maribor

Koncer Jupitrova strela z deli Haydna, Schumanna in Mozarta v mariborski Dvorani Union nocoj ob 19.30.
FOTO: Arhiv Festivala Maribor
FOTO: Arhiv Festivala Maribor
M. V.
22. 9. 2018 | 06:00
2:19
V Mariboru se je v četrtek s koncertom Haydnove filharmonije, rezidenčnega orkestra festivala, začel deseti festival klasične glasbe, ki bo do 28. septembra v osrednjem programu ponudil pet koncertov vrhunskih glasbenikov in program za otroke.

Kot pravi vodja festivala Barbara Švrljuga Hergovich, je vodilo festivala povezovanje domačih glasbenikov s priznanimi in uveljavljenimi tujimi glasbenimi gosti, letošnji programski moto pa je v znamenju moči glasbe in strasti srca. Tako bodo na koncertih odkrivali strast v mnogoterih podobah od Haydnove strasti do lepote do Beethovnove strasti do svobode, od Mozartove strasti do življenja do Wagnerjeve strasti do popolne odrešilne umetnosti.
 

Ponovno Nicolas Altstaedt


Letos se je povabilu organizatorjev ponovno odzval francosko-nemški violončelist Nicolas Altstaedt, eden najbolj cenjenih evropskih glasbenikov, ki se v Maribor vrača kot umetniški vodja Haydnove filharmonije (na fotografiji). Slišati jih bo mogoče na nocojšnjem koncertu Jupitrova strela z deli Haydna, Schumanna in Mozarta. Nedeljski koncert Moč srca v izvedbi Nicolasa Altstaedta in pianista Alexandra Lonquicha bo ponudil vseh pet sonat za violončelo in klavir Ludwiga van Beethovna.

S koncertom La passione (24. 9.) se v Maribor vrača Komorni orkester Slovenske filharmonije, ki bo obogaten z izbranimi festivalskimi glasbeniki nastopil pod vodstvom Alexandra Lonquicha. Zaključni koncert festivala, Moč narave, moč glasbe bo izvedel Simfonični orkester SNG Maribor pod vodstvom madžarskega dirigenta Gergelyja Dubóczkyja. Pomemben del festivala so vsebine, namenjene mlademu občinstvu.

Med njimi je v Vetrinjskem dvoru na ogled interaktivna razstava nenavadnih inštrumentov in zvočil Zvočni vrt avtorja Petra Kusa. Danes bodo tam organizirali še Glasbeno tržnico s celodnevnim programom za otroke.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine