Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Film & TV

Sara Kern: Vsi živimo z bolečino takih ali drugačnih izgub

Režiserka in scenaristka Sara Kern prejme nagrado Prešernovega sklada za režijo igranega celovečernega filma Moja Vesna.
Za Mojo Vesno je Sara Kern med drugim prejela nagrado za najboljšo režijo na 25. Festivalu slovenskega filma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Za Mojo Vesno je Sara Kern med drugim prejela nagrado za najboljšo režijo na 25. Festivalu slovenskega filma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
7. 2. 2024 | 05:00
7. 2. 2024 | 12:39
10:19

V nadaljevanju preberite:

Filmska ustvarjalka Sara Kern je s prvencem Moja Vesna o izgubi, ki prizadene slovensko izseljensko družino v Avstraliji, dosegla več umetniških prelomnic. V utemeljitvi nagrade Prešernovega sklada je poudarjeno, da gre za presunljivo lep filmski portret družine, hkrati pa za uspešen festivalski film in prvo uradno slovensko-avstralsko koprodukcijo. Ti dosežki so svojevrstni mejniki slovenske kinematografije in neprecenljivo bogatijo naš kulturni prostor.

V intervjuju je med drugim spregovorila o poeziji, oceanu, žalovanju, izseljenski izkušnji, vlogi jezika in delu z igralci.

Mimogrede: če je v Moji Vesni glavno vlogo odigrala desetletna Loti Kovačič, bosta v naslednjem filmu Sare Kern, ki se prav tako dogaja v Melbournu, v glavnih vlogah kar dve otroški igralki. Za režiserko bo to dodaten izziv, ena od deklic pa se bo morala za potrebe filma pri desetih letih že naučiti voziti avto.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine