Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Rešitelj Chipotla bo zdaj prestrukturiral Starbucks

Tudi v uveljavljenih verigah s hitro prehrano iščejo odgovore za zmanjšanje priljubljenosti pri potrošnikih v digitalizaciji.
Starbucks želi s predčasno menjavo na mestu glavnega izvršnega direktorja najti nov odgovor na zmanjševanje prodaje.

FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Starbucks želi s predčasno menjavo na mestu glavnega izvršnega direktorja najti nov odgovor na zmanjševanje prodaje. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
18. 8. 2024 | 20:00
4:58

V nadaljevanju preberite:

Starbucks, ameriška mreža kavarn, ki je svojo prepoznavnost gradila s kavnimi napitki višjega cenovnega razreda, je prejšnji teden presenetljivo izbrala novega izvršnega direktorja. Za krmilo podjetja prihaja Brian Niccol, dotlej prvi mož verige s hitro hrano Chipotle Mexican Grill.

Poteza je – pozitivno – pretresla borzne vlagatelje, saj je delnica Starbucksa dan po objavi zrasla za kar 24 odstotkov in dosegla najvišjo vrednost v zadnjih petih mesecih. Z zamenjavo na vrhu pa se je upravni odbor odzval na pritisk aktivističnih vlagateljev, ki so spremembe želeli zaradi upadanja prodaje v ZDA in na Kitajskem.

Brian Niccol je bil izvršni direktor podjetja Chipotle od marca 2018 in je znan po tem, da je prenovil poslovni model podjetja, ki prodaja burrite, in tako izboljšal njegovo poslovanje, da se je vrednost delnice po njegovem prihodu potrojila.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine