Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Pogodba za gradnjo drugega tira od Črnega Kala do Kopra podpisana

Kraški odsek je še v pritožbi, izbor supernadzornika je bil razveljavljen.
Kristjan Mugerli, predstavnik izvajalca, in Pavel Hevka, 2TDK, direktor naročnika. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kristjan Mugerli, predstavnik izvajalca, in Pavel Hevka, 2TDK, direktor naročnika. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
31. 3. 2021 | 12:38
31. 3. 2021 | 15:48
2:02
Projektno podjetje 2TDK – vodi ga Pavel Hevka – je z izbranim konzorcijem podpisalo pogodbo za glavna dela na projektu drugi tir med Črnim Kalom in Koprom. Na razpisu je bil kot edini ponudnik izbran Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Konzorcij je ponudil ceno v višini 224,7 milijona evrov. Uvedba v delo bo 7. aprila, pripravljalna dela pa bodo po časovnem načrtu trajala tri mesece.

image_alt
Strabag se je pritožil na izbor izvajalca za kraški odsek drugega tira


2TDK je omenjeni konzorcij podjetij izbral tudi za gradnjo prvega sklopa železniške povezave od Divače do Črnega Kala (tako imenovani kraški odsek), kjer je bila cena navzgor omejena na okoli 472 milijonov evrov. Kolektorjev konzorcij je oddal najugodnejšo ponudbo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, a to odločitev izpodbija neizbrani Strabag. Konzorcij omenjenega avstrijskega podjetja v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir je sicer za dela od Divače do Črnega Kala oddal ponudbo v vrednosti nekaj manj kot 463,5 milijona evrov.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


V 2TDK računajo, da bodo dela na drugem tiru stekla maja. Leta 2025 bo drugi tir Divača–Koper po zagotovilih generalnega direktorja 2TDK Pavla Hevke zgrajen, leto pozneje pa predan v uporabo.
 

Supernadzornik še ni znan


Družba 2TDK je razveljavila odločitev v postopku oddaje javnega naročila za investicijski supernadzor pri gradnji drugega tira Divača–Koper. Kot so ta teden sporočili iz družbe, bodo pridobili dodatno pravno mnenje, v najkrajšem času opravili dodatno presojo ponudbe in se nato odločili na podlagi ugotovitev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine