Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Medletni upad izdaje gradbenih dovoljenj za stavbe

Že drugi mesec zapored, ko je bilo izdanih manj gradbenih dovoljenj za stavbe in v njih načrtovanih manj stanovanj kot v predhodnem mesecu.
Foto: Leon Vidic/Delo
Foto: Leon Vidic/Delo
20. 8. 2021 | 12:13
20. 8. 2021 | 12:20
2:13
V juliju 2021 je bilo izdanih za šest odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v prejšnjem mesecu, pri čemer jih je bilo za stanovanjske stavbe izdanih za tri odstotke manj, za nestanovanjske stavbe pa za osem odstotkov manj.

Kljub temu da je bilo v juliju 2021 izdano manjše število gradbenih dovoljenj za stavbe kot v juniju, je bila celotna površina načrtovanih stavb v juliju 2021 za 6 odstotkov večja od površine stavb, predvidenih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juniju 2021. Površina načrtovanih stanovanjskih stavb je bila večja za osem odstotkov, površina nestanovanjskih stavb pa za štiri odstotke.

image_alt
Gradbeništvo je z začetkom poletja dobilo nov pospešek

 

Načrtovanih manj stanovanj kot v juniju


Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v juliju 2021, je predvidena gradnja 245 stanovanj, kar je 10 odstotkov stanovanj manj, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juniju 2021. V enostanovanjskih stavbah je bilo načrtovanih za tri odstotke manj stanovanj, v večstanovanjskih stavbah pa za 27 odstotkov manj kot v prejšnjem mesecu. 

Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju 2021, je bilo največ stanovanj načrtovanih v osrednjeslovenski statistični regiji, 77 ali 31 odstotkov vseh; 42 stanovanj ali 17 odstotkov vseh je bilo načrtovanih v pomurski statistični regiji, 32 ali 13 odstotkov vseh pa v podravski statistični regiji. V drugih regijah je bilo z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju 2021, na mesečni ravni načrtovanih manjše število stanovanj, med temi najmanj v zasavski statistični regiji, in sicer le eno stanovanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine