Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Direktor Starbucksa se bo z zasebnim letalom na delo vozil 1600 kilometrov daleč

Na družbenih omrežjih so se pojavili številni komentarji, ki so kritizirali Niccolovo uporabo zasebnega letala.
Pogoji zaposlitve Briana Niccola kot novega izvršnega direktorja Starbucksa so že vzbudili veliko pozornosti, zlasti zaradi višine njegove letne osnovne plače, ki znaša 1,6 milijona dolarjev. Poleg tega ima Niccol možnost prejemanja dodatnih bonusov, ki lahko znašajo do 7,2 milijona dolarjev, ter do 23 milijonov dolarjev letno v delnicah Starbucksa.

Foto Mike Blake/Reuters
Pogoji zaposlitve Briana Niccola kot novega izvršnega direktorja Starbucksa so že vzbudili veliko pozornosti, zlasti zaradi višine njegove letne osnovne plače, ki znaša 1,6 milijona dolarjev. Poleg tega ima Niccol možnost prejemanja dodatnih bonusov, ki lahko znašajo do 7,2 milijona dolarjev, ter do 23 milijonov dolarjev letno v delnicah Starbucksa. Foto Mike Blake/Reuters
25. 8. 2024 | 12:00
4:11

V nadaljevanju preberite:

Brian Niccol, novi izvršni direktor Starbucksa, se je znašel pod drobnogledom javnosti zaradi pogodbe, ki mu omogoča, da se od doma v Newport Beachu v Kaliforniji na sedež podjetja v Seattlu, ki je oddaljen 1600 kilometrov, prevaža z zasebnim letalom.

Starbucks je v pismu Niccolu zapisal: »Med vašo zaposlitvijo pri podjetju se ne boste dolžni preseliti v kraj, kjer je sedež podjetja ... Strinjate se, da boste potovali iz svojega prebivališča na sedež podjetja (in se udeleževali drugih poslovnih potovanj), kot je potrebno za opravljanje vaših dolžnosti in odgovornosti.« Po navedbah predstavnika Starbucksa bo Niccol moral delati v pisarni v Seattlu v skladu s hibridno delovno politiko podjetja vsaj tri dni na teden.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine