Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Večer vseh zvezd NHL po taktih metropolitancev (VIDEO)

Za najkoristnejšega igralca večera so izbrali Sidneyja Crosbyja, ki je v dveh dvobojih zbral osem točk.
Sidney Crosby je bil zasluženo MVP tekmovanja. FOTO: Stan Szeto/Reuters
Sidney Crosby je bil zasluženo MVP tekmovanja. FOTO: Stan Szeto/Reuters
27. 1. 2019 | 07:41
27. 1. 2019 | 07:52
2:59
San Jose – Sinočnji večer vseh zvezd (All-Star) hokejske lige NHL je četrtič zapored potekal po sistemu treh tekem med zasedbami posameznih divizij, na katerih so bili v dveh desetminutnih polčasih na ledni ploskvi hkrati po trije igralci obeh moštev. Lovorike se je, enako kot že predlani, v dvorani SAP Center v San Joseju razveselila metropolitanska ekipa, ki je bila najprej v polfinalu s 7:4 boljša od atlantske, v finale pa z 10:5 še od centralne, ki je pred tem z 10:4 izločila pacifiško.


Že ob polčasu 5:0


Finalni obračun je bil odločen že v prvem polčasu, poznejši zmagovalci so namreč na odmor odšli z izdatno prednostjo 5:0, obenem so še zapravili kazenski strel. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, vendar pa metropolitanci niso imeli težav pri branjenju visokega naskoka. Najučinkovitejša sta bila Sidney Crosby in 21-letni Mathew Barzal, ki sta prispevala vsak po pet točk za dva gola in tri podaje. Zmagovalno moštvo je osvojilo milijonsko nagrado in na tronu nasledilo lani najboljšo ekipo pacifiške divizije.


MVP Sidney Crosby


Za najkoristnejšega igralca večera so razglasili Crosbyja, ki je v dveh dvobojih dosegel kar osem točk za po štiri zadetke in asistence. Center Pingvinov iz Pittsburgha bi moral dan prej nastopiti tudi na tekmovanju v hokejskih veščinah, ki pa ga je zaradi bolezni raje preskočil. Najhitrejši hokejist je postal postal Connor McDavid (Edmonton, 13,378 sekunde), med osmimi udeleženci tekmovanja je bila tudi predstavnica nežnejšega spola Kendall Coyne, ki je s časom 14,346 sekunde zasedla sedmo mesto.

Metropolitanci so bili nagrajeni s čekom za milijon dolarjev. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Metropolitanci so bili nagrajeni s čekom za milijon dolarjev. FOTO: Bruce Bennett/AFP


Prvič tudi dekle


Plošček je najbolje nadzoroval Johnny Gaudreau (Calgary, 27,045 sekunde), najuspešnejši vratar je postal Šved Henrik Lundqvist (New York Rangers, 12 zaporednih ubranjenih strelov), v spretnostih se je najbolj izkazal Nemec Leon Draisaitl (Edmonton, 69,088 sekunde), najmočnejši udarec ploščka zmore John Carlson (Washington, 102,8 milje na uro), v natančnem streljanju pa si je vso konkurenco pokoril Čeh David Pastrnak (Boston, 11,309 sekunde). Kapetana Kraljev iz Los Angelesa Anžeta Kopitarja letos ni bilo med udeleženci tekme vseh zvezd.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine