Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Lillehammerju je najdlje skakala Nemka, Urša Bogataj na stopničkah

Slovenska zmagovalka poletne velike nagrade še naprej niza uspešne nastope v olimpijski zimi.
Urša Bogataj je bila najuspešnejša v uspešni slovenski šesterici. FOTO: Matevž Peršin/SZS
Urša Bogataj je bila najuspešnejša v uspešni slovenski šesterici. FOTO: Matevž Peršin/SZS
STA, B. E.
4. 12. 2021 | 20:04
4. 12. 2021 | 21:03
2:33

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj, skupna zmagovalka poletne velike nagrade, v olimpijski zimi še naprej niza uspešne nastope. V Lillehammerju je osvojila še četrte posamične stopničke v svetovnem pokalu, saj je zasedla tretje mesto (272,3 točke).

Zmagala je Nemka Katharina Althaus (278,1), ki je vodila že po prvi seriji. Drugo mesto je na srednji skakalnici zasedla Avstrijka Marita Kramer (273,2 točke), ki je z današnjim uspehom prevzela tudi rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu.

Tretja pa je bila 26-letna Ljubljančanka, ki je po drugem mestu v Nižnjem Tagilu vnovič stala na stopničkah. V finalu ji je uspela najdaljša daljava med vsemi, 96,5 metra. »Z današnjim skakanjem sem zadovoljna. Morda malce manj z doskoki, a sem tudi za te vesela, saj so bili boljši kot kadarkoli prej,« je v svojem slogu ocenila Bogatajeva.

Nika Križnar se je izkazala s petim mestom. FOTO: Matevž Peršin/SZS
Nika Križnar se je izkazala s petim mestom. FOTO: Matevž Peršin/SZS

Ema Klinec druga v seštevku

V današnjem finalu je nastopilo vseh šest slovenskih skakalk. Uspeh Bogatajeve so dopolnile Nika Križnar (252,6) s petim mestom, Ema Klinec (243,1), ki je oddala prvo mesto v svetovnem pokalu, je bila deveta, debitantka na najvišji ravni tekmovanj Nika Prevc (228,9) je bila 11., Jerneja Brecl (221) 14. in Špela Rogelj (220,5) 15.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je vodstvo z današnjim drugim mestom prevzela Kramerjeva (230 točk), druga je Klinčeva (205). V top 10 sta še dve Slovenki. Bogatajeva je po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder to zimo četrta (190), branilka skupne zmage Križnarjeva (113) pa je šesta.

V nedeljo bo v olimpijskem Lillehammerju še ena posamična tekma. Skakalke se bodo prvič to zimo pomerile na veliki napravi; prva serija bo ob 17.30.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine