Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V kazahstanskem vetru najdlje Cene Prevc

Na današnjih tekmah za poletno veliko nagrado v kazahstanskem Ščučinsku v smučarskih skokih je bil zmagovalec Halvor Egner Granerud.
Zmagovalec svetovnega pokala iz minule sezone Halvor Egner Granerud je pokazal, da je v odlični formi. FOTO: Matej Družnik/Delo
Zmagovalec svetovnega pokala iz minule sezone Halvor Egner Granerud je pokazal, da je v odlični formi. FOTO: Matej Družnik/Delo
G. N., STA
5. 9. 2021 | 11:25
5. 9. 2021 | 13:16
2:08
Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc je na današnji jutranji tekmi za poletno veliko nagrado v kazahstanskem Ščučinsku osvojil peto mesto. Zmagal je Halvor Egner Granerud s 96 in 94 metri ter 258,6 točke pred rojakom Mariusom Lindvikom, ki je skočil 97 in 89 metrov, zbral pa je 249,2 točke, tretji je bil Bolgar Vladimir Zografski s 94 in 89,5 metra ter 245,9 točke.


Z 91 in 90,5 metra ter 234,9 točkami je bil ob najboljših Cene Prevc na petem mestu, okrnjeno konkurenco pa je izkoristil tudi Lovro Kos, ki je pristal pri 87,5 in 85 metrih ter osvojil 21. mesto. Anže Semenič je bil s 84 metri prekratek v prvi seriji in zasedel 34. mesto.


V drugo v finalu le Lovro Kos


Cene Prevc je bil s petim mestom najboljši v okrnjeni slovenski zasedbi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Cene Prevc je bil s petim mestom najboljši v okrnjeni slovenski zasedbi. FOTO: Leon Vidic/Delo


Granerud je dobil tudi drugo današnjo tekmo v Ščučinsku. S skokoma dolgima 93 ter 87,5 metra je krepko ugnal konkurenco. Najbližja sta mu bila rojaka Robert Johansson in Marius Lindvik, ki si je tretje mesto razdelil z Rusom Danikom Sadrejevom. Prav Rusi so bili presenečenje druge tekme, saj sta uspeh Sadrejeva dopolnila Roman Sergejevič Trofimov in Mihail Nazarov na petem in šestem mestu.

Med Slovenci se je v finale uvrstil le Lovro Kos, ki je bil po prvi seriji sedmi, nato pa je nazadoval na 11. mesto. Cene Prevc je na popoldanski osvojil 31. mesto in za las ostal brez finala. Anže Semenič, ki je brez finala ostal že zjutraj, popoldan ni nastopil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine