Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Čimžarju in Zajcu visoka kazen; Butara: Odločitev spoštujemo

Vodstvo ICEHL je označilo obnašanje ljubljanskih hokejistov na nedeljski tekmi v Beljaku za rasistično in ju kaznovalo z 10 tekmami prepovedi in 3000 evri.
Tadej Čimžar bo moral prisilno počivati 10 tekem. Enaka kazen je doletela tudi Miho Zajca. FOTO: Črt Piksi/Delo
Tadej Čimžar bo moral prisilno počivati 10 tekem. Enaka kazen je doletela tudi Miho Zajca. FOTO: Črt Piksi/Delo
29. 12. 2021 | 18:23
29. 12. 2021 | 21:54
2:12

Zaplet na nedeljski hokejski tekmi med domačim VSV iz Beljaka in SŽ Olimpijo je dobil svoj epilog. Potem ko so iz vodstva beljaškega kluba opozorili na rasističen napad Olimpijinih hokejistov Tadeja Čimžarja in Mihe Zajca na njihovega igralca Dereka Joslina in zahtevali preiskavo dogodka, so se v vodstvu ICEHL temeljito lotili primera in se odločili takole: Čimžar in Zajc ne smeta igrati na 10 tekmah ICEHL, ob tem vsakomur med njima sledi denarna kazen 3000 evrov. 

V obrazložitvi so v vodstvu tekmovanja zapisali, da sta se oba igralca vedla rasistično, v ligi pa so jasno zapisali, da z načeli akcije »United By Passion« stavijo na spoštovanje, strpnost, športni boj in moštveni duh tudi zunaj igrišča. Rasistične poteze pa so v vsakem primeru nesprejemljive in nedopustne.

V dopoldanskih urah so sicer iz ljubljanskega kluba poslali sporočilo za javnost. v katerem so zapisali, da je obnašanje obeh igralcev posledica grobosti in prekrška tekmeca, nikakor pa poteze Ljubljančanov niso bile povezane z rasizmom, ki ga obsojajo tudi v Tivoliju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine