Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Shiffrinova sporočila žalostno novico

Ameriška smučarska šampionka bo zaradi pozitivnega testa na covid-19 izpustila zadnji tekmi v tem koledarskem letu v Lienzu.
Mikaela Shiffrin se je namesto na smučišče odpravila v karanteno. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Mikaela Shiffrin se je namesto na smučišče odpravila v karanteno. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
M. Š., STA
27. 12. 2021 | 12:50
27. 12. 2021 | 13:00
2:51

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin bo morala zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus izpustiti jutrišnjo in sredino tekmo za svetovni pokal v Lienzu.

»Pozdravljeni vsi! Želim vas obvestiti, da sem dobro, vendar pa sem bila na žalost pozitivna na testu za covid-19. Sledim protokolu in sem v samoizolaciji. Pogrešala bom Lienz. Vso srečo želim sotekmovalkam ... Od daleč bom navijala za vas. Hvala vsem za podporo. Se vidimo po novem letu,« je prek družbenega omrežja instagramu sporočila Shiffrinova.

Ameriška šampionka je zmagala na veleslalomskemu uvodu v sezono 23. oktobra v Söldnu, tekmice je ugnala tudi na slalomu v Killingtonu, pred Lienzom pa je v svojo korist odločila tudi prvi veleslalom v Courchevelu, na drugem pa je zaostala zgolj za Švedinjo Saro Hector.

Shiffrinova po 14 tekmah vodi v skupni razvrstitvi s 750 točkami, njena prva zasledovalka, Italijanka Sofia Goggia, je zbrala 635 točk, zaostanek tretjeuvrščene Slovakinje Petre Vlhove pa znaša že 315 točk. Ameriška zvezdnica z 280 točkami vodi tudi v posebnem veleslalomskem seštevku, drugouvrščena Hectorjeva ima 78 točk manj, v slalomskem pa je prva Vlhova (280 točk) pred Shiffrinovo (260).

Jutri bo v Lienzu ženski veleslalom, na katerem bodo Slovenijo zastopale Meta Hrovat, Andreja Slokar, Ana Bucik, Neja Dvornik in Tina Robnik, ki se vrača po poškodbi rame. V sredo bo na sporedu še slalom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine