Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zimski športi

Planica ohranja primat, vrhunec sezone bo pod Poncami

Zanimivo zasedanje športnih novinarjev, ki spremljajo nordijske športe, na Forumu Nordicum. Na Kulmu se spogledujejo s prihajajočo zimo.
Peter Prevc je zasedal misli navzočih na letošnjem snidenju novinarjev nordijskih športov pod Kulmom. Foto Heinz-Peter Bader/Reuters
Peter Prevc je zasedal misli navzočih na letošnjem snidenju novinarjev nordijskih športov pod Kulmom. Foto Heinz-Peter Bader/Reuters
Oto Giacomelli
9. 11. 2023 | 05:00
4:49

V nadaljevanju preberite:

Avstrijski gostitelji 44. Foruma Nordicuma so v ponedeljek zvečer s privlačno predstavitvijo priprav na bližnje, že 28. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih na Kulmu na avstrijskem Štajerskem (25. - 28.1.2024) posrečeno odprli vsakoletno jesensko zasedanje mednarodnega interesnega združenja športnih novinarjev, ki spremljajo dogajanje v nordijskem smučanju in biatlonu. Glavni zvezdnik večera je bil vedno zgovorni Andreas Goldberger, nekdanji avstrijski skakalni zvezdnik.

Svetovni prvak v poletih leta 1996 na avstrijski letalnici v prostrani dolini Salzkammergut je zbranim novinarjem in drugim gostom, povečini iz sveta nordijskega smučanja, duhovito posredoval spomine na veliki dvoboj, ki ga je tedaj do zadnje tekmovalne serije bil s finskim asom Jannejem Ahonenom. Pri tem ni pozabil niti na našega Urbana Franca, ki je na podoben način v finišu šampionata ugnal še enega nepozabnega skakalnega velikana, Nemca Jensa Weissfloga, v boju za bronasto kolajno.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine