Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Peter Prevc do prvih točk v sezoni

V Engelbergu je zasedel 16. mesto, njegov mlajši brat Domen in Timi Zajc sta si razdelila 18. mesto.
Peter Prevc je prvič v poolimpijski zimi ujel točke. FOTO: Matej Družnik/Delo
Peter Prevc je prvič v poolimpijski zimi ujel točke. FOTO: Matej Družnik/Delo
16. 12. 2018 | 16:21
16. 12. 2018 | 18:30
6:20
Engelberg – Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Engelbergu so se do točk dokopali trije Slovenci, vsi so končali med 16. in 18. mestom, najuspešnejši pa je bil povratnik v tekmovalno karavano Peter Prevc. Dobitnik dveh olimpijskih odličij iz Sočija je končal tik za najboljšo petnajsterico, ki jo je za rep držal po prvi seriji, naposled pa se je s skokoma, dolgima 128 in 135 metrov, razveselil prvih točk v poolimpijski zimi.

Rjoju Kobajaši še naprej jadra na zmagovitem valu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Rjoju Kobajaši še naprej jadra na zmagovitem valu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Lanišek in Damjan prekratka


Nedaleč za njim sta končala tudi njegov mlajši brat Domen Prevc (128.5 in 133 metrov) in še leto mlajši Timi Zajc (128 in 134 metrov), ki sta si razdelila 18. mesto, oba pa malenkostno popravila izhodišče iz prve serije, ko sta bila na 22. oziroma 21. mestu. Zajc se je za las prebil na tekmo s 50. kvalifikacijskim dosežkom. Med dobitnike točk se nista povzpela Anže Lanišek (121.5 metra) na 34. in Jernej Damjan (121 metrov) na 36. mestu, ki sta bila prekratka za 3,8 oziroma 4,7 točke. Že v kvalifikacijah sta obtičana Žak Mogel in Tomaž Naglič.


Kobajaši že četrtič


Nove zmage se je razveselil v tej sezoni izjemno navdahnjeni Japonec Rjoju Kobajaši, ki je prvega zasledovalca spet pustil za seboj za skoraj deset točk. Na prvih sedmih preizkušnjah zime si je že štirikrat pokoril vso konkurenco, dvakrat je bil tretji, še najslabši pa včeraj s sedmim mestom. Danes sta mu družbo na odru delala Poljaka, Piotr Zyla in Kamil Stoch, ki je napad včerajšnjega zmagovalca, Nemca Karla Geigerja, odbil za devet desetink točke, svojega rojaka Dawida Kubackega pa še za pičlo desetinko več.


Zajc in Prevc eden za drugim


V skupni razvrstitvi sezone ima Kobajaši 111 točk naskoka pred Zylo, ki v sezoni še ni okusil slasti zmage, je pa že petič pristal na stopničkah, tretjič na drugem mestu. Blizu najboljših ostajata Zajc, ki je trenutno deseti, in Domen Prevc, ki je uvrščen tik za njim. Skakalno karavano zdaj čaka nekaj dni oddiha, nato pa selitev na tradicionalno nemško-avtrijsko novoletno turnejo štirih skakalnic, prva tekma bo predzadnji dan koledarskega leta v Oberstdorfu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine