Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Odlična generalka risov za mundial

Slovenska reprezentanca je v danski metropoli slavila zmago s 3:1 in zdaj lahko optimistično pričakuje osrednje tekmovanje sezone v Rigi.
Jan Urbas,kapetan risov, je z vodilnim golom napovedal lep hokejski večer slovenske reprezentance. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jan Urbas,kapetan risov, je z vodilnim golom napovedal lep hokejski večer slovenske reprezentance. FOTO: Jure Eržen/Delo
S. U.
9. 5. 2023 | 22:09
1:19

Slovenska hokejska reprezentanca se je v prav spodobni luči med pripravami za bližnje svetovno prvenstvo predstavila že pred dnevi v Budimpešti, nocoj pa se je prav izkazala v Københavnu in v postavi, s katero bo igrala tudi na osrednjem tekmovanju leta, ugnala dansko vrsto s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0; Urbas 11., Drozg 33., Čepon 39.)..

Slovenija je nastopila v postavi: Krošelj, Gračnar; Gregorc, Pavlin, Verlič, Jeglič, Urbas; Magovac, Čepon, Kuralt, Tičar, Sabolič; Štebih, Mašič, Drozg, Simšič, Ograjenšek; Čimžar, Pance, Tomaževič, Zajc, Maver.

Razveseljiv je bil odgovoren pristop pri obrambnih nalogah, zanesljiv je bil tudi prvi vratar med risi Gašper Krošelj. Slovenska reprezentanca se bo iz danske metropole neposredno odpravila na prizorišče prvenstva v Rigo, kjer se bo za uvod v soboto pomerila s Švico. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine