Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Odermatt: Hirscher? Ne bi bilo videti dobro, če ...

Švicarski smučarski as, ki bo lovil četrti že veliki kristalni globus, ima poseben cilj za novo zimo. Pošalil se je na račun vrnitve avstrijskega zvezdnika.
Marco Odermatt bo lovil že četrti zaporedni veliki kristalni globus. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Marco Odermatt bo lovil že četrti zaporedni veliki kristalni globus. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
2. 10. 2024 | 22:30
2. 10. 2024 | 23:05
1:58

Smučarski šampion Marco Odermatt se je na predstavitveni novinarski konferenci švicarske reprezentance pred začetkom nove sezone pošalil na račun vrnitve Marcela Hirscherja. »Ne bi bilo videti dobro, če bi me premagal 35-letnik,« je med drugim povedal branilec velikega kristalnega globusa in nasmejal navzoče predstavnike »sedme sile« v Zürichu.

Kakor je pristavil, ima on v teoriji več za izgubiti kot avstrijski veteran, ki bo sicer po novem tekmoval za Nizozemsko. »Kljub temu sem vesel, da nisem v Marcelovi koži,« je poudaril Odermatt, ki bo prihodnji torek (8. oktobra) praznoval 27. rojstni dan.

Ker je imel na sebi oranžno smučarsko bundo, je prejel tudi vprašanje, ali si jo je oblekel prav zaradi Hirscherja. »Ne, ne, ko smo se odločali za barvo, še nismo vedeli, da se bo Marcel vrnil in smučal za Nizozemsko,« je v smehu odvrnil najboljši alpski smučar zadnjih treh sezon.

Za novo tekmovalno zimo, nad katero se bo že po tradiciji zastor dvignil 26. in 27. oktobra z veleslalomoma v Söldnu, si je zastavil prav poseben cilj. »Manjka mi še zmaga na legendarnem smuku v Kitzbühlu. To je moj glavni cilj,« je še razkril Odermatt, ki bo sicer lovil že četrti zaporedni veliki kristalni globus.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine