Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Križnar na ekipni tekmi sijajna, sledi boj za kristalni globus

Super skakalna nedelja ponuja štiri tekme, za uvod v Rusiji Slovenkam 2. mesto za Avstrijo v ekipni preizkušnji.
Na zadnji ekipni tekmi sezone je Nika Križnar s 101 metrom poskrbela priborila Sloveniji 2. mesto. FOTO: Christof Stache/AFP
Na zadnji ekipni tekmi sezone je Nika Križnar s 101 metrom poskrbela priborila Sloveniji 2. mesto. FOTO: Christof Stache/AFP
28. 3. 2021 | 06:41
1:31
Super skakalna nedelja, v kateri so za slovo od sezone zapisane kar štiri tekme, se je začela z avstrijskim slavjem. Izbrana vrsta rdeče-belo-rdečih orlic je bila namreč najboljša na prestavljeni ekipni tekmi v Čajkovskem, Slovenke so osvojile 2. mesto.
Preizkušnjo bi podobno kot planiško ekipno v poletih na finalu sezone moških smučarskih skokov po sporedu morali izpeljati v soboto, vendar jo je zagodlo vreme in z močnim vetrom tako obe tekmi prestavilo na današnjo nedeljo, v kateri sta sicer začrtani tudi sklepni posamični preizkušnji. V ženski, ki se bo v Rusiji začela ob 8. uri, se naša Nika Križnar bori za veliki globus, za vodilno Saro Takanaši zaostaja za 15 točk.

Prav Križnarjeva pa je že v tem ekipnem boju imenitno skočila: s 101 metrom – kar je bila tudi daljava te tekme – je bila krepko daljša od sotekmovalk (Špela Rogelj 86,5; Katra Komar 85,5; Urša Bogataj 86) in tudi nemških tekmic, ki so bile na 3. mestu najbližje našim skakalkam. V vrstnem so si sledile Norveška, Rusija, Japonska, Češka, Kanada in ZDA. Takanašijeva je na tej ekipni tekmi skočila 92,5 m.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine