Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Križnar druga v kvalifikacijah Lillehammerja

Slovenska smučarska skakalka je morala premoč priznati le vodilni tekmovalki zime Maren Lundby.
Nika Križnar je bila lahko dobre volje. FOTO: Joe Klamar/AFP
Nika Križnar je bila lahko dobre volje. FOTO: Joe Klamar/AFP
11. 3. 2019 | 21:51
11. 3. 2019 | 21:57
1:41
Lillehammer – Po smučarskih skakalcih so danes zvečer kvalifikacije za jutrišnjo posamično tekmo na drugi postaji norveške turneje raw air, v Lillehammerju, opravile tudi skakalke. Skozi kvalifikacijsko sito se je pričakovano prebila vse šesterica Slovenk, kar pa ni bil poseben podvig, glede na to, da je bilo prijavljenih le 44 tekmovalk in so izpadle zgolj štiri.


Lundbyjeva spet odskočila


Odlično pa se je izkazala Nika Križnar, ki je morala premoč priznati zgolj najboljši skakalki poolimpijske sezone, Norvežanki Maren Lundby, ki je ponovno krepko preletela vse tekmice in doskočila šele pri 141.5 metra, s čimer je končala več kot 13 točk spredaj. Drugo mesto si je z Niko razdelila Nemka Katharina Althaus, obe sta bili enako dolgi – 131 metrov.


Blizu tudi Breclova


Blizu najboljših je s sedmim dosežkom (128.5 metra) končala tudi Jerneja Brecl, ki je na Holmenkollnu iz rok izpustila čudovito priložnost za prve posamične stopničke v karieri, po prvi seriji je imela namreč tretje izhodišče. Danes je bila v kvalifikacijah med drugim prepričljivejša tudi od velikank tega športa Sare Takanaši in Daniele Iraschko-Stolz. Tekma bo jutri ob 20. uri

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine