Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jerneja Brecl zapravila lepo priložnost, Nika Križnar spet v deseterici

Zmage, tretje v sezoni in 16. v karieri, se je v Oslu razveselila avstrijska veteranka Daniela Iraschko-Stolz.
Nika Križnar je v finalu pridobila štiri mesta. FOTO: Jure Makovec/AFP
Nika Križnar je v finalu pridobila štiri mesta. FOTO: Jure Makovec/AFP
10. 3. 2019 | 12:11
10. 3. 2019 | 12:22
3:08
Oslo – Surova in brutalna norveška turneja, ki bo v desetih dneh – brez dneva počitka – obredla štiri prizorišča. se je danes začela tudi za smučarske skakalke, ki jih je sprva čakala posamična preizkušnja na slovitem Holmenkollnu, kjer se bodo popoldne (od 14.30 dalje) merili tudi moški. Skozi kvalifikacije se v slovenskem taboru ni posrečilo prebiti zgolj Katri Komar.


Breclova pokleknila pod pritiskom


Po prvi seriji je najbolje kazalo najmlajši, šele 17-letni Jerneji Brecl, ki je imela odlično sedmo izhodišče in je lovila svojo najboljši posamično uvrstitev na preizkušnjah te kakovostne ravni, doslej namreč boljša kot deseta marca lani v Oberstdorfu še ni bila. Toda pritisk je opravil svoje, v finalu je bila kar 23 metrov krajša kot v prvem poskusu in zgrmela na 19. mesto. 


Nika dvanajstič v deseterici


Tako je bila najboljša slovenska zastopnica spet Nika Križnar, ki še naprej zbira uvrstitve v deseterici, danes je z osmim mestom nanizala že dvanajsto posamično v poolimpijski zimi, v kateri pa na stopničkah še ni bila. Prvi skok se ji je ponesrečil, pristala je že pri 107.5 metra in imela dvanajsto izhodišče, v finalu pa je bila deset metrov daljša in popravila uvrstitev.


Brez točk le Maja Vtič


Med Niko in Jernejo sta končali še dve Slovenki, obe sta v drugo malenkostno popravili dosežka po polovici tekme. Špela Rogelj je bila trinajsta, medtem ko Urša Bogataj ni nadaljevala odličnih predstav zadnjega obdobja, ki so jo dvakrat ponesle tudi na oder, danes pa je zaokrožila petnajsterico. Brez točk je ostala Maja Vtič, ki je ugnala eno samo nasprotnico.


Suverena zmaga avstrijske veteranke


Zmage, tretje v sezoni in že 16. v karieri, se je razveselila 35-letna avstrijska veteranka Daniela Iraschko-Stolz, ki je vodila že po prvi seriji, v finalu pa prednost pred prvo izzivalko povečala na skoraj 15 točk. Na stopničkah sta ji družbo delali Nemki, ki ju je ločila pičla točka, Juliane Seyfahrt in Katharina Althaus, ki sta bili po polovici tekme šele osma oziroma deveta.


Lundbyjeva skupno le desetinko zadaj


Krepko vodilna v sezoni svetovnega pokala, Norvežanka Maren Lundby (ima 280 točk naskoka pred Althausovo), se je morala zadovoljiti s petim mestom, kar je njen najslabši dosežek na zadnjih 14 preizkušnjah, končala pa je niz devetih zaporednih tekem svetovnega pokala, na katerih ni bila slabša kot druga. V točkovanju norveške turneje, ki se jutri nadaljuje s kvalifikacijami Lillehammerja, zaostaja le za desetinko točke za današnjo zmagovalko.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine