Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Montreal iz Las Vegasa z dobičkom

V peti polfinalni tekmi končnice v NHL so hokejisti kanadskega velikana v gosteh prišli do prednosti v zmagah s 3:2.
Hokejist Montrelala Nick Suzuki  (desno) je z drugim golom v prazna vrata potrdil zmago kanadskega moštva, kii ga od velikega finala NHL loči le še zmaga. FOTO: Ethan Miller/AFP
Hokejist Montrelala Nick Suzuki  (desno) je z drugim golom v prazna vrata potrdil zmago kanadskega moštva, kii ga od velikega finala NHL loči le še zmaga. FOTO: Ethan Miller/AFP
G. N., STA
23. 6. 2021 | 08:07
23. 6. 2021 | 08:08
1:43
Hokejisti Montreala so na gostovanju pri Las Vegasu prišli do zanesljive zmage s 4:1 in zdaj v polfinalu boja za Stanlyjev pokal vodijo s 3:2. Do velikega finala NHL jih loči le še zmaga.

Nick Suzuki se je izkazal z golom in dvema podajama, vratar Kanadčanov Carey Price pa je zbral 26 obramb.

Goste je v vodstvo v deveti minuti popeljal Jesperi Kotkaniemi, v drugem delu igra pa sta za Montreal zadela še Eric Staal in ob igri z igralcem več 20-letni Cole Caufield. V 45. minuti so domači z golom Maxa Paciorettyja znižali zaostanek na 1:3, a več od tega ni šlo. Minuto in šest sekund pred koncem pa je Suzuki z golom v nebranjen gol postavil končnih 4:1.

Še tretjo zaporedno tekmo je Kanadčane vodil Luke Richardson, saj je bil glavni trener Dominique Ducharme v petek pozitiven na novi koronavirus.

»Vsekakor smo vznemirjeni zaradi našega položaja, a ničesar nočemo prehitevati. Tekme zaključujemo na pravi način. S pravim pristopom bomo šli v naslednjo tekmo. Rabimo še eno zmago,« je po koncu razmišljal Richardson.

Montreal v finalu končnice ni igral vse od leta 1993, ko je v petih tekmah nadigral Los Angeles.

Šesta, mogoče že odločilna tekma bo v noči na petek.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine