Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zastal jim je že dih, ko se je pred vrata vrgel Pulock

Hokejisti kluba New York Islanders poravnali izid v zmagah proti igralcem moštva Tampa Bay Lightning, ki branijo Stanleyjev pokal.
Otočani so poravnali izid v zmagah proti hokejistom kluba Tampa Bay Lightning. FOTO: Dennis Schneidler/Usa Today Sports
Otočani so poravnali izid v zmagah proti hokejistom kluba Tampa Bay Lightning. FOTO: Dennis Schneidler/Usa Today Sports
20. 6. 2021 | 07:45
20. 6. 2021 | 09:49
1:57
Kdor je mislil, da bodo hokejisti moštva Tampa Bay Lightning, ki branijo Stanleyjev pokal, v polfinalu končnice NHL brez večjih težav odpravili New York Islanders, se je močno uštel. Otočani so namreč izid v zmagah poravnali na 2:2, potem ko so četrto tekmo na svojem ledu dobili s 3:2 (0:0, 3:0, 0:2).

Za Newyorčane, ki so vse tri gole dosegli v drugi tretjini, so v polno zadeli Josh Bailey (26.), Mathew Barzal (34.) in Matt Martin (38.). V zadnjem delu so gostje silovito pritisnili ter se z zadetkoma Braydena Pointa (44.) in Tylerja Johnsona (47.) približali le na gol zaostanka, za izenačenje pa jim je na koncu zmanjkalo časa.

Tik pred iztekom časa se je sicer hokejistom s Floride ponudila imenitna priložnost, ko je Ryan McDonagh že premagal domačega vratarja Semjona Varlamova, vendar pa je odlično posredoval branilec Ryan Pulock, ki je z izvrstno obrambo preprečil zadetek. »Naredil sem se še bolj širokega, kot sem, in poskušal odbiti plošček, kar mi je na srečo tudi uspelo,« je 26-letni Kanadčan razkril, na kakšen način je preprečil izenačenje.



Soigralci so nato pridrsali k njemu in od silnega veselja skočili nanj. »To je dober občutek,« je še dejal Pulock, nad katerim klubski kolegi niso skoparili s pohvalami. »To je bila izjemna poteza, s katero je rešil našo zmago,« je bil nad soigralcem navdušen Bailey. Z njim se je strinjal tudi Barzal: »Mislim, da je vsem zastal dih, ko smo videli, kako se plošček približuje vratom. To je bila res čudežna Pulockova obramba, ki je zlepa ne bom pozabil.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine