Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Miha Dovžan v šprintu boljši še ni bil

Krstne zmage na tekmah svetovnega pokala se je v šprintu v ZDA veselil Norvežan Vetle Sjåstad Christiansen.
Vetle Sjåstad Christiansen se je razveselil krstne zmage v karieri. FOTO: Don Emmert/AFP
Vetle Sjåstad Christiansen se je razveselil krstne zmage v karieri. FOTO: Don Emmert/AFP
15. 2. 2019 | 21:06
15. 2. 2019 | 22:29
4:33
Soldier Hollow – Biatlonci so se iz polarno mrzle Kanade oziroma tamkajšnjega Canmora, v katerem je potek tekem svetovnega pokala krojilo vreme, preselili k sosedom, v Soldier Hollow v ameriški zvezni državi Utah, kjer so se s šprinterskim izzivom sprva včeraj spoprijela dekleta, danes pa so šli na 10-kilometrsko progo še moški.


Brez Faka in Bauerja


Čeravno je bila slovenska odprava okrnjena, brez vodilnih adutov Jakova Faka in Klemna Bauerja, pa se je danes vseeno do
točk dokopal Miha Dovžan, ki je s 25. mestom vpisal svojo drugo najboljšo uvrstitev v karieri, najboljšo šprintersko. Pred tem je bil 17. le v minuti sezoni na individualni preizkušnji v Ruhpoldindu, v šprintu pa do danes boljši kot 34. še ni bil.


Brezhiben bi bil med 15


Na strelskem postanku leže je bil brezhiben, stoje pa mu je roka enkrat zadrhtela, če mu ne bi, bi se spogledoval celo s petnajsterico. Tudi preostala slovenska zastopnika sta se, čeravno brez osvojenih točk, prebila na jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo: Mitja Drinovec je bil z eno nepobeljeno tarčo (leže) na 43., Rok Tršan pa z dvema (stoje) na mejnem 60. mestu.


Norvežan prvič


Prve zmage v karieri se je razveselil 26-letni Norvežan Vetle Sjåstad Christiansen, ki v poolimpijski zimi opazno stopnjuje nastope: najprej je bil tretji na zasledovanju v Hochfilznu, nato na prejšnji postaji v Canmoru drugi na skrajšani individualni tekmi, zdaj je vse doseženo še nadgradil s krstno zmago brez zgrešenega strela. Brezmadežnih na tej tekmi je bilo le pet biatloncev.

Roman Rees se je na stopničke prebil s številko 75. FOTO: Don Emmert/AFP
Roman Rees se je na stopničke prebil s številko 75. FOTO: Don Emmert/AFP


Presenečenje Reesa


Eden od njih je bil tudi Nemec Erik Lesser, ki se mu je nasmihalo tretje mesto, a ga je za šest desetink sekunde ugnal malo znani 25-letni rojak Roman Rees, ki se je tako s štartno številko 75 prvič v karieri zavihtel na zmagovalni oder. Drugega mesta se je – enako kot Rees z enim neuspešnim strelskim poskusom – veselil Francoz Simon Desthieux, ki mu je do zmage zmanjkalo zgolj 1,3 sekunde.


Bø štirikrat v prazno


Drinovec, ki bo čez teden dni dopolnil 23 let, je za svojimi drugimi točkami svetovnega pokala (na individualni preizkušnji pred dvema sezonama v Östersundu je bil 39.) zaostal zgolj za 3,1 sekunde. V zelo prepričljivem skupnem vodstvu kar 327 točk pred prvim zasledovalcem ostaja Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki je na petem mestu zaostal le 42 sekund kljub kar štirim zgrešenim strelom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine