Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Madžari še niso obupali, Rakovec in Kontrec prav tako ne

Iz madžarske zveze so v ponedeljek zvečer sporočili, da se umikajo iz skupne kandidature s Slovenijo za prirejanje SP, a zasijala je nova iskrica upanja.
Slovenija in Madžarska sta se nazadnje v Tivoliju uvrstili v elitni razred in napovedali skupno kandidaturo za SP 2023. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Slovenija in Madžarska sta se nazadnje v Tivoliju uvrstili v elitni razred in napovedali skupno kandidaturo za SP 2023. FOTO: Voranc Vogel/Delo
24. 5. 2022 | 15:51
2:09

Zlasti v hokejskih krogih pri nas od včerajšnjega večera močno odmeva presenetljiva novica o umiku madžarske zveze iz skupne kandidature s slovensko o prirejanju svetovnega prvenstva v hokeju za najvišji kakovostni razred v prihodnjem letu.

Zvezi sta kandidaturo predstavili na posebni novinarski konferenci ob koncu letošnjega prvenstva skupine B pri nas, še bolj optimistični kot takrat pa sta bili ob tem koncu tedna po obisku delegacije iz mednarodne zveze, ki v Budimpešti in Ljubljani ni imela nikakršnih pripomb. 

Nato pa je kot strela z jasnega udarila vest o umiku madžarske zveze zaradi spoznanja, da pri vladi ni dobila zagotovila o denarni podpori prvenstva, čigar skupni proračun, torej na obeh prizoriščih, ne bo presegal načrtovanih 23 milijonov evrov.

Toda sodeč po besedah Adama Fodorja, ki pri madžarski zvezi skrbi za stike z javnostjo, v oddaji na radiu Sport v Budimpešti, še ne gre obupati. »Verjamem, da se lahko zadeve še spremenijo, kar bomo tudi povedali na kongresu na Finskem. Drugi prireditelji imajo vsaj 4 leta časa za pripravo na prvenstvo, mi smo v zelo kratkem času morali zagotoviti papirje,« je povedal. In tako je tudi Dejanu Kontrecu, generalnemu sekretarju HZS, ki je že na evropskem severu, v današnjem popoldnevu prišlo na uho, da kandidature vendarle še ne kaže vreči v odpad. Podobno pa je zdaj doma izvedel tudi Matjaž Rakovec, predsednik slovenske zveze, ki bo na kongres v Tampere odpotoval jutri.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine