Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Lampičeva in Višnarjeva osmi na ekipnem šprintu v Planici

V zasneženi dolini pod Poncami prevladovale Švedinje.
Anamarija Lampič je na obeh planiških tekmah za svetovni pokal tekla v finalu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Anamarija Lampič je na obeh planiških tekmah za svetovni pokal tekla v finalu. FOTO: Roman Šipić/Delo
M. F.
22. 12. 2019 | 11:18
22. 12. 2019 | 12:56
2:15
Svetovni podprvakinji v ekipnem šprintu v klasičnem slogu Anamarija Lampič in Katja Višnar sta na ekipnem šprintu za svetovni pokal v prosti tehniki v Planici zasedli 8. mesto. Sprva je kazalo, da bosta ostali brez finalnega nastopa, saj so ju po polfinalu diskvalificirali zaradi predaje čez črto, a se je slovenska reprezentanca pritožila in dekleti sta vendarle dobili zeleno luč za nastop med najboljšimi desetimi ekipami.

Rezultati so dostopni tukaj.

Tekmo so zaznamovale Švedinje, zmagali sta Maja Dahlqvist in Linn Svahn pred rojakinjama Stino Nilsson in Jonno Sundling, tretje mesto je pripadlo Švicarkama Laurien Van Der Graaff in Nadine Fähndrich. Slovenki sta za zmagovalkama zaostali 34 sekund in 48 stotink. Druga slovenska ekipa Alenka Čebašek in Vesna Fabjan je obtičala v polfinalu.


Zahtevne razmere, počasna proga


"Danes so bile razmere različne že med polfinalom in finalom. V polfinalu je bila proga soljena, hitra, trda, v finalu pa je snežilo, padale so plahte z neba. To se je zmešalo z vodo in soljo in to zelo upočasni progo. Sicer pa se je finale res začel z rezervo z vseh strani zaradi razmer. Razmere so bile res zahtevne, proga je bila počasna, tudi mi nismo imeli ravno najhitrejših smuči. Švedinjama se je smejalo že po prvem krogu, ko sta videli, da imata najhitrejše smuči. V zadnji predaji sem se borila od začetka do konca, prehitela sem dve tekmovalki in mislim, da sem danes naredila dober trening," je svoj nastop komentirala Lampičeva.

V moški konkurenci slovenska reprezentanca ni imela svojih predstavnikov (Janez Lampič in Miha Šimenc sta bila 24., Andrej Jenko in Miha Jan pa 27.). Preizkušnjo sta dobila Norvežana Sindre Björnestad Skar in Erik Valnes.

Rezultati so dostopni tukaj.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine