Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kvalifikacije v Lake Placidu bodo izpeljali pred današnjo tekmo

Karavana smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu se je po dobrih 32 letih vrnila v Lake Placid, kjer bodo ta konec tedna tri preizkušnje.
Američan Decker Dean je zakrilil z rokama med petkovim kvalifikacijskim skokom. FOTO: Al Bello/AFP
Američan Decker Dean je zakrilil z rokama med petkovim kvalifikacijskim skokom. FOTO: Al Bello/AFP
Š. R., STA
11. 2. 2023 | 07:07
2:07

Kvalifikacije za prvo posamično tekmo pa so zaradi premočnega vetra prestavili na soboto. Začele se bodo ob 14.30, posamična tekma pa bo ob 16. uri. Kvalifikacije so se sicer začele v petek ob 23. uri, a so jih po nekaj skakalcih po krajšem odmoru prestavili na danes, ko je boljša tudi vremenska napoved. Po prvi posamični tekmi bo ob 23. uri na sporedu še superekipna tekma dvojic. V nedeljo bo druga posamična preizkušnja nekaj čez 16. uro.

V kvalifikacijah bo nastopilo sedem Slovencev. Ob Anžetu Lanišku, Timiju Zajcu, Petru in Domnu Prevcu ter Lovru Kosu in Žigi Jelarju je mesto v reprezentanci dobil tudi debitant na tekmah svetovnega pokala Matija Vidic. Ta je na dveh tekmah celinskega pokala v januarju stal na odru za zmagovalce.

Skakalci so sicer na ameriških tleh v svetovnem pokalu nazadnje skakali v Park Cityju leta 2004, v Lake Placidu pa je bila zadnja tekma decembra leta 1990, ko je preizkušnjo dobil Nemec Andre Kiesewetter. Slovenija ima po zaslugi Primoža Ulage v tem ameriškem mestu, ki je gostilo olimpijske igre v letih 1932 in 1980, pet uvrstitev na oder za zmagovalce. Ulaga je zmagal leta 1983, drugi je bil v letih 1983, 1985 in 1986. Tega leta je stal tudi na najnižji stopnički.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine