Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Klinec odlična druga, na stopničkah prvič tudi Nika Prevc

Na tekmi za svetovni pokal v Hinzenbachu dve slovenski smučarski skakalki na zmagovalnem odru. Najboljša je bila Avstrijka Eva Pinkelnig.
Ema Klinec ohranja vrhunsko formo. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Ema Klinec ohranja vrhunsko formo. FOTO: Ina Fassbender/AFP
10. 2. 2023 | 16:45
10. 2. 2023 | 19:14
3:39

Avstrijska smučarska skakalka Eva Pinkelnig (91,5 m in 89,5 m) je v svojo korist odločila tekmo za svetovni pokal v Hinzenbachu. Odlično sta se odrezali tudi Slovenki Ema Klinec (88,5 m in 87 m) in Nika Prevc (86,5 m in 88 m), ki sta osvojili drugo oziroma tretje mesto.

Za 24-letno šampionko iz Poljan nad Škofjo Loko so to že šeste stopničke v tej sezoni in skupno 22. v svetovnem pokalu, za 17-letnico iz Dolenje vasi pri Železnikih, ki se je komaj dobro vrnila domov z mladinskem svetovnem prvenstvu v Whistlerju, na katerem je osvojila tri kolajne, pa je to prva uvrstitev na zmagovalni oder med elito.

»Za nami je zelo dolg dan, ki se je končal fantastično. Drugo mesto zame, prve stopničke za Niko. Res sem vesela, da sem del te zgodbe in te ekipe, ki je od poškodbe Urše Bogataj malce oslabljena. Danes smo dokazali, da smo zelo močni. Zares sem vesela tega uspeha. Jutri je spet nov dan, želim si ohranjati stanovitnost. Prejšnji teden sem bila na veliki skakalnici v Willingenu druga, zdaj na majhni v Hinzenbachu. To mi ogromno pomeni. Uživam v skokih,« je bila vesela Ema Klinec.

Nasmejana je bila tudi Nika Prevc: »Zelo sem zadovoljna z najboljšim rezultatom v karieri. Po prvem skoku, ki je bil zelo dober, sem vedela, da ga lahko še izboljšam. Poskusila sem se zbrati in napasti. Uspelo mi je dobiti stopničke, ki jih v začetku dneva pravzaprav sploh nisem pričakovala.«

Uspeh Klinčeve in Prevčeve sta v Zgornji Avstriji dopolnili Katra Komar (83 m in 82,5 m) in Maja Vtič (82 m in 82,5 m), ki sta zasedli 17. oziroma 24. mesto.

Prekratki za finale pa sta bili Nika Vetrih (77,5 m) in Ajda Košnjek (78 m), ki sta pristali na 34. oziroma 36. mestu.

Nika Prevc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za veselje. FOTO: Aleš Fevžer
Nika Prevc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za veselje. FOTO: Aleš Fevžer

Nika Prevc napadla s sedmega mesta

Ema Klinec je napad na stopničke napovedala že v uvodni seriji. S sijajnim skokom, dolgim 88,5 metra, si je zagotovila drugo mesto. Zaostajala je le za vodilno v skupni razvrstitvi, Avstrijko Evo Pinkelnig (91,5 m), ki je imela 2,6 točke naskoka pred 24-letnico iz Poljan nad Škofjo Loko.

V zelo dobrem položaju je bila tudi Nika Prevc (86,5 m), ki je držala sedmo mesto, v drugo serijo pa sta se od naših uvrstili tudi Katra Komar (83 m) in Maja Vtič (82 m), ki sta zasedali 16. oziroma 24. mesto.

Jutri bo v Hinzenbachu še druga tekma, začela pa se bo že ob 9. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine