Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Konec meseca razkriva razmerja moči na ledu

Jeseničani in Ljubljančani doma osvojili pričakovane točke v alpski ligi.
Aleš Mušič (levo) in Nejc Brus sta se razveselila nove Olimpijine zmage.<br />
FOTO Voranc Vogel
Aleš Mušič (levo) in Nejc Brus sta se razveselila nove Olimpijine zmage.<br /> FOTO Voranc Vogel
Siniša Uroševič
15. 10. 2018 | 01:36
2:57
Ljubljana – Za slovenskima hokejskima moštvoma v alpski ligi je uspešen konec tedna. Jeseničani so v soboto pričakovano ugnali Fasso, Olimpija je bila sinoči boljša od Bregenzerwalda. Pred železarji je tridnevni nastop v Rittnu na Južnem Tirolskem za celinski pokal IIHF, v Tivoliju odštevajo dneve do sobotnega derbija z Asiagom, branilcem lovorike v AHL.

Seveda je pred zmaji še v sredo gostovanje na celovškem ledu pri podružničnem moštvu KAC, a tu naj bi odločalo razmerje v kakovosti, ki je krepko na ljubljanski strani. Res pa je, da so brez zbranega pristopa hitro možni spodrsljaji, kar so prav Jeseničani dobro občutili na sobotni večer v Podmežakli.

Na tivolskem ledu so sinoči vodilni gol zabili gostitelji, nakar so tekmecem s skrajnega avstrijskega zahoda blizu meje s Švico prepustili preveč manevrskega prostora, kar je spretni Finec Aleksi Juhani Järvinen izkoristil z golom za izenačenje. Zanimivo, da je bil to edini strel gostov v okvir vrat v prvi tretjini – zmaji so jih takrat zbrali 17. V nadaljevanju je bilo več dela tudi za Žana Usa, Olimpijinega čuvaja mreže iz kranjske hokejske šole, gimnazijski sošolec goriškega nogometnega vratarja Grege Sorčana pa je ohranjal zanesljivost in omogočal soigralcem pot k zmagi. Odprli so si jo z dvema goloma v drugi tretjini, lažje zadihali in brez zapletov osvojili nove tri točke, šestič v sezoni.


Misli v celinskem pokalu


Jeseniško moštvo se za poldrugi teden poslavlja od lova za točkami v alpski ligi. Pred njim je namreč v Italiji turnir za celinski pokal IIHF, gostitelji so iz Rittna, kajpak odličnega znanca železarjev iz AHL. Sicer je v tej sezoni podobno kot v taboru zmajev še zgodaj za napovedi, a vsaj doslej spremenjena gorenjska zasedba skače prek ovir brez hujših zapletov. Še najbližje kakšnemu neljubemu presenečenju je bila prav v soboto, ko je v trenutkih prepogoste nezbranosti zapravljala vodstvo proti slabšemu tekmecu.

Železarji so se tako igrali z živci privržencev in svojega strokovnega štaba, Fassa se je vedno znova vračala v igro, nazadnje z zaostankom 5:6, ob koncu pa so si igralci trenerja Gabra Glaviča z zmago z 8:5 le priigrali nove tri točke in ohranili stik z vodilnimi. S tribun je bilo videti, kot bi po četrtkovi pomembni in prigarani zmagi v Rittnu tokrat prelahko pristopili tekmi, obenem so jim misli že hitele k prihajajočem celinskem pokalu. Med občinstvom pa se je tudi začelo odštevanje do prvega prvenstvenega jeseniško-ljubljanskega derbija v sezoni. Ta bo v Podmežakli v soboto, 27. t. m.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine