Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Na Južnem Tirolskem ne zaklepajo vrat kot nekoč

Jeseničani danes doma s Fasso, Ljubljačani jutri z Bregenzerwaldom
Gaber Glavič se zaveda pomembnosti zanesljivega vratarja.,<br />
FOTO Uroš Hočevar
Gaber Glavič se zaveda pomembnosti zanesljivega vratarja.,<br /> FOTO Uroš Hočevar
13. 10. 2018 | 11:55
2:08
Ljubljana – Nad dosedanjim delom sezone najzvestejši spremljevalci obeh slovenskih moštev v alpski hokejski ligi nimajo prav posebnih pripomb. Tako Jeseničani kot Ljubljančani uresničujejo cilj bivanja v zgornjem delu razpredelnice, konec tedna se bodo predstavili na domačem ledu, navijači pa seveda sanjajo o tem, da bi oboji skočili na višjo kakovostno raven.

Toda vsaj za zdaj premikov ni na obzorju. Tako v Podmežakli kot Tivoliju se prebijajo skozi zimo s proračunom, ki pri obeh klubih ne presega pol milijona evrov, in vstop v prestižno EBEL še naprej ostaja utopična želja. Tudi napad na vrh alpske lige ni zanesljiv. In ker so seveda ljubitelji hokejske igre v obeh dvoranah v preteklosti že spremljali najvišjo ligaško raven v regiji, sedanje predstave ne pritegnejo nekdanje pozornosti. Na Jesenicah se jedro rednih obiskovalcev suče med 500 in 700 na tekmo, v Ljubljani jih je še kakšnih sto manj, toda nekatere tekme so prav na spodobni ravni, tudi za spodnji dom EBEL, učinek nekaterih posameznikov pa štrli nad povprečjem sedanjega tekmovanja.

Ob četrtkovi zmagi železarjev s 4:1 na Južnem Tirolskem je vnovič pomemben delež pripadel čuvaju mreže Clarku Saundersu. Pri Rittnu pa močno pogrešajo svojega vratarskega junaka prejšnje sezone Patricka Killeena, tudi trener Gaber Glavič je po tekmi podčrtal pomembnost zanesljivega moža v vratih. Jeseničani bodo danes proti Fassi lovili nove točke (Podmežakla, 18), podobno tudi jutri Ljubljančani (Tivoli, 17.30) proti Bregenzerwaldu. »Kratek premor v AHL smo namenili kakovostnemu treningu. Do konca meseca pa nas čaka precej tekem, takrat bomo realno spoznali našo moč,« pravi trener zmajev Jure Vnuk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine