Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Klemen Kosi si je ob padcu huje poškodoval koleno

Slovenski smučar ni dokončal drugega treninga pred torkovim smukom v Bormiu.
Klemen Kosi nima sreče v Bormiu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Klemen Kosi nima sreče v Bormiu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
STA, B. E.
27. 12. 2020 | 14:22
27. 12. 2020 | 21:54
3:21
Na progi Stelvio v Bormiu so izpeljali drugi trening pred torkovo smukaško preizkušnjo za svetovni pokal alpskih smučarjev. Tudi tokrat je bil najhitrejši Američan Ryan Cochran-Siegle (1:58,38). Od Slovencev se je najbolje znašel Miha Hrobat (+2,94) z 32. časom. Klemen Kosi treninga ni dokončal, po prvem vmesnem času je padel.

Cochran-Siegle je za 30 stotink sekunde premagal Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, za 34 stotink pa Francoza Rogerja Bricea na tretjem mestu. Zmagovalec zadnjega smuka v Val Gardeni in vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, je zasedel 12. mesto (+1,68), šesti čas je dosegel domačin Dominik Paris (+1,20), ki je v Bormiu osvojil pet smukaških zmag.
 

V Bormiu padel že pred dvema letoma


Tudi na drugem treningu je bil od Slovencev najhitrejši Hrobat, Boštjan Kline (+3,88) je vpisal 42. čas. Martin Čater, presenetljivi zmagovalec prvega smuka sezone v Val d'Iseru, ki je bil na prvem treningu med počasnejšimi, tokrat ni šel na progo. Med tistimi, ki drugega treninga niso končali je bil tudi Slovenec. Kosi je po merjenju prvega vmesnega časa padel. Po nastopu Kosija so trening za približno deset minut prekinili. Kosi je padel na enem od skokov.

»Po prvem pregledu v bolnišnici v Sondriu lahko potrdijo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena, točno diagnozo bodo podali po opravljeni magnetni resonanci. Noč bo prestal v bolnišnici,« je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka pri Smučarski zvezi Slovenije za odnose z javnostmi.

Ryan Cochran-Siegle je bil najhitrejši tudi na drugem treningu pred torkovim smukom. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Ryan Cochran-Siegle je bil najhitrejši tudi na drugem treningu pred torkovim smukom. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


Kosi je v Bormiu grdo padel že na smuku pred dvema letoma. Takrat je bil po dobrem nastopu na poti med petnajsterico, a je na eni od zadnjih prelomnic težišče pomaknil nazaj, izgubil ravnotežje, padel in prebil zaščitne ograje. Z urezninami na obrazu je sprva nezavestno obležal na snegu, nato pa so ga pri zavesti s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico. Kosi jo je takrat odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh.
 

V torek ugodnejše razmere


Smuk bo po novem v Bormiu na sporedu v torek, ko naj bi bile vremenske razmere ugodnejše, ponedeljek pa bo po novem v znamenju superveleslaloma, na katerem so predvideni za nastop štirje Slovenci Hrobat, Kline, Čater in Kosi. V tem koledarskem letu so na sporedu še štiri tekme za svetovni pokal, dve za ženske v Semmeringu in dve za moške v Bormiu.

Avstrijsko prizorišče bo gostilo tehnični disciplini za alpske smučarke. Na jutrišnjem veleslalomu bodo barve Slovenije branile Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik in Neja Dvornik, dan kasneje, na slalomu, pa bo Robnikovo zamenjala Andreja Slokar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine