Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kazahstanci danes favoriti

V četrtfinalu Kanada ugnala Rusijo, ZDA pa Češko
Med junaki kanadske zmage v klasiki z Rusijo je tudi vratar Darcy Kuemper.
Med junaki kanadske zmage v klasiki z Rusijo je tudi vratar Darcy Kuemper.
Siniša Uroševič
17. 5. 2018 | 22:44
17. 5. 2018 | 22:49
3:22
København – Tretji četrtek v maju je na svetovnem prvenstvu v hokeju ponudil predvsem razburljive četrtfinalne dogodke na ledu, danes pa naj bi bilo zanimivo tudi v osrednji konferenčni dvorani letnega kongresa mednarodne zveze, kjer bodo izbirali nekatera prizorišča za naslednja leta. Slovenske možnosti za prirejanje naslednjega SP skupine B so proti favoriziranem Kazahstanu pičle.

Ko slovenski hokejisti na aprilskem prvenstvu v Budimpešti niso uresničili cilja vrnitve med najboljše na svetu, je Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS, pri priči napovedal kandidaturo za prirejanje naslednjega tekmovanja drugega kakovostnega razreda. A takrat še ni razmišljal o težavah. Turnir bo namreč prihodnje leto med 27. aprilom in 3. majem, torej v prazničnem tednu pri nas, ko precej državljanov uživa v pomladnih počitnicah, zato tudi želenega odmeva ne bi bilo. Zataknilo se je z obnovo Tivolija, Stožice, kot smo že večkrat zapisali, niso hokejske, na Jesenicah pogrešajo hotelske namestitve. Na nasprotni strani pa bodo stali Kazahstanci s sodobno areno, moštvom v KHL, izjemnimi vlaganji in zlasti spoznanjem za IIHF, da še nikdar niso gostili SP skupine B, ki je bilo v samostojni Sloveniji že petkrat (1998, 2001, 2007, 2010, 2012). Zato je tudi možno, da bosta predstavnika HZS, predsednik Matjaž Rakovec in omenjeni Kontrec, še pred glasovanjem umaknila kandidaturo. Podobno bodo najbrž ravnali tudi Litovci, ki so sprva napovedali boj za SP, a ni nujno, da se ga bodo zares lotili.
 

Klasika Kanadčanom


Hokejske popoldanske ure pa so bile včeraj v Københavnu in Herningu včeraj silno napete, po dveh izenačenih predstavah pa se je razpletlo po željah obeh severnoameriških reprezentanc. V klasiki svetovnega hokeja so Kanadčani ugnali Ruse, v Herningu, ki je bil včeraj zadnjič prizorišče tega prvenstva (polfinalno-finalni spored bo v Københavnu), pa so Američani tako kot pred dvema letoma v Moskvi izločili Čehe.
O zmagovalcu v tradicionalnem kanadsko-ruskem derbiju je odločil podaljšek, strelec gola za uvrstitev med najboljše štiri je bil eden udarnih adutov reprezentance iz domovine hokejske igre Ryan O'Reilly. "To je prav neverjetno! Res ne vem, kako se je sploh plošček znašel pri meni. Sam sem le stal pred vrati tekmeca in podstavil palico," je bil presrečen strelec gola za zmago po natančni podaji kapetana Connorja McDavida. Rusko razočaranje je bilo vidno, olimpijski prvaki tako ne bodo sezone zaokrožili s kolajno.
Močno potrti pa so tudi Čehi. Nekdanji svetovni prvaki čakajo na kolajno že od leta 2013, tokrat so tretjič zapored izpadli v četrtfinalu. Američani so jim postavili previsoko oviro, z goloma je zablestel eden najboljših hokejistov na svetu Patrick Kane, napadalec Chicaga, ki se presenetljivo v tej sezoni ni uvrstil v končnico NHL.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine