Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Fourcade prvič letos na vrhu, Fak izgubil štiri mesta

Martin Fourcade je na zasledovalni tekmi prvič letos pokazal svoje mojstrstvo in deklasiral konkurenco, Jakov Fak je bil 13., Klemen Bauer pa 21. 
Martin Fourcade se je vrnil na biatlonski vrh. FOTO: Matej Družnik/Delo
Martin Fourcade se je vrnil na biatlonski vrh. FOTO: Matej Družnik/Delo
N. Gr.
15. 12. 2018 | 15:22
15. 12. 2018 | 17:11
2:48
Že v petkovem šprintu je Martin Fourcade pokazal, da se njegova forma počasi vzpenja, v teku še ni bil prepričljiv, zato pa je bil natančen na strelišču. Končal je na drugem mestu, le za Johannesom Boejem, v zasledovalni tekmi pa je s simultanko strl tudi Norvežana, ki je precej padel po lestvici.

Na drugem mestu je bil olimpijski podprvak iz šprinta, Nemec Arnd Pfeifer, tretji pa presenetljivo Norvežan Vetle Sjastad Christiansen, ki je prvič v karieri stopil na stopničke svetovnega pokala. Do točk sta prišla tudi dva Slovenca, Jakov Fak je z devetega zdrsnil na 13. mesto, Klemen Bauer pa je zadržal 21. mesto, ki ga je osvojil v šprintu. 

Fak je tokrat tekel bolje kot včeraj, postavil je 12. čas teka, uvrstitev v prvo deseterico pa mu je odneslo nekoliko slabše streljanje, zgrešil je dva strela. Klemen Bauer je bil v smučini spet zelo hiter, vmes je napredoval že na osmo mesto, nato pa je, kot že tolikokrat doslej, vrhunsko uvrstitev zapravil na strelišču in se s tremi zgrešenimi streli vrnil na 21. mesto, kar je kljub vsemu dobra popotnica za nadaljevanje sezone. 

"Žal nisem izpolnil naloge, ki sem si jo zadal, to je, da izboljšam svoj položaj od včeraj. Na drugem strelskem postanku sem naredil napako, ko sem celotno skupino strelov nastavil nekoliko nižje in bolj v levo stran. Presenetljivo. Na samem teku sem se počutil dobro, a vseeno ne dovolj dobro, da bi lahko popravil zgrešena strela in obdržal pozicijo ali pa se boril za kaj več. Je pa bila danes lepa priložnost, saj bi ob boljšem streljanju lahko lepo napredoval," je razplet ocenil Fak. 

Glavni trener naših, Uroš Velepec, je po tekmi povedal: "S tekmo moramo biti zadovoljni, oba sta naredila dobro tekmo. Klemen je obdržal 21. mesto, žal je trikrat zgrešil. Pri Jakovu se je zataknilo na drugem postanku, če ne bi se zagotovo boril za stopničke. Žal je v zadnjem krogu, vložili smo tudi protest, pred njega na zadnjem bregu skočil eden od trenerjev. Moral se je ustaviti, izgubil je kar precej časa, a potem je ujel nazaj, sprintal in nadoknadil, kar je uspel. Lahko bi se boril za deseto mesto. Žal tako je. Tudi 13. mesto je v tej konkurenci odlično, sploh če dirka ni popolna in mislim, da moramo biti zadovoljni."
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine