Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Filip Flisar med najhitrejšimi v kvalifikacijah

Slovenski smučarski krosist je v Sunny Valleyju postavil šesti čas in za najhitrejšim zaostal dobro sekundo.
Filip Flisar si obeta, da bi lahko v Rusiji skočil najvišje v sezoni. FOTO: Tom Pennington/AFP
Filip Flisar si obeta, da bi lahko v Rusiji skočil najvišje v sezoni. FOTO: Tom Pennington/AFP
21. 2. 2019 | 10:40
21. 2. 2019 | 11:37
2:02
Sunny Valley – Bolj ko se bliža konec sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu, bolj opozarja nase tudi Filip Flisar. Že na prejšnji postaji v nemškem Feldbergu se je izkazal z osmim kvalifikacijskim časom, po selitvi v ruski Sunny Valley je še stopnjeval doseženo in bil v današnjih kvalifikacijah za sobotno preizkušnjo (na sporedu bo ob 9. uri, enako kot nedeljska z jutrišnjimi kvalifikacijami) šesti. Za najhitrejšim je zaostal debelo sekundo, za tretjeuvrščenim zgolj 35 stotink.


Lani v Rusiji že tretji


Največ, tri četrt sekunde, je na progi pustil v srednjem sektorju, že vmesni časi pa so mu obetali uvrstitev v najboljšo deseterico in s tem ugodnejšo skupino na prvi stopnički izločilnih bojev in prednost pri izbiri startnega mesta. Flisar, ki se v tej sezoni svetovnega pokala v polfinale še ni prebil – najboljši, deseti, je bil v švedskem Idre Fjällu –, ima na rusko prizorišče lepe spomine, saj je prav tam nazadnje stal na zmagovalnem odru: lani na finalu tekmovalne zime, ko je bil tretji.


Med treningom 18 stopinj pod ničlo


Karavano krosistov je sicer v Sunny Valleyju pričakalo povsem drugačno vreme kot nazadnje v Nemčiji, ko se je živo srebro dvignilo celo do +15 stopinj Celzija, medtem ko je bila v Rusiji med današnjimi kvalifikacijami temperatura zraka –7 stopinj Celzija, kar pa ni še nič v primerjavi z –18 na včerajšnjem treningu. Prepričljive kvalifikacijske zmage se je veselil Francoz Bastien Midol, vodilni v trenutni razvrstitvi svetovnega pokala. Flisar zaseda 24. mesto. Drugih Slovencev ni na startu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine