Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Flisar po osmem mestu: Tako bi moral smučati ves čas

Slovenski smučarski krosist ni v malem finalu prehitel nikogar in je zasedel končno osmo mesto.
Filip Flisar v tej sezoni v svetovnem pokalu tako visoko kot danes na SP še ni bil. FOTO: Matej Družnik/Delo
Filip Flisar v tej sezoni v svetovnem pokalu tako visoko kot danes na SP še ni bil. FOTO: Matej Družnik/Delo
3. 2. 2019 | 12:00
3. 2. 2019 | 13:17
3:28
Park City – Izkušeni slovenski smučarski krosist Filip Flisar vedno znova dokazuje, da je mož za velika tekmovanja. Po ponesrečenem prvem delu poolimpijske zime svetovnega pokala, v katerem višje kot do desetega mesta še ni mogel, se je namreč na vrhuncu sezone, svetovnem prvenstvu v Park Cityju, dobro pobral in se prvič v sezoni prebil v polfinale, ni pa bil daleč niti od velikega finala. Naposled ni v malem finalu prehitel nikogar, kar je zadostovalo za končno osmo mesto.


V četrtfinalu najhitrejši


V včerajšnjih kvalifikacijah je vpisal trinajsti čas in hvalil progo, češ da mu je – ker je spodaj bolj ravninska – pisana na kožo. To je dokazoval tudi v izločilnih bojih. V osmini finala je bil sicer v zgornji polovici še tretji, nato pa švignil mimo Nemca Daniela Bohnackerja in premoč priznal zgolj Kanadčanu Bradyju Lemanu, ki pa se mu je maščeval v četrtfinalu in ga prehitel. Mariborčan z novim prebivališčem na Ptuju se je kot zmagovalec svoje skupine, vodil je domala ves čas, prebil v polfinale.


Fiva prekrižal načrte


Tudi v njem mu je sprva dobro kazalo. Začel je hitro in bil za kratko celo vodilni, nadaljeval pa z ramo ob rami (znova) z Lemanom. Ko je že kazalo, da se bo kot drugi iz skupine prebil v veliki finale, ga je v drugem ostrem levem zavoju prehitel še Švicar Alex Fiva in ga zadržal za seboj vse do cilja. Flisar je bil opazno jezen, v malem finalu pa ne več tako agresiven, zato ni prehiter nikogar, za nameček je imel še precej težav pri zadnjem skoku pred ciljem, pri katerem ga je raztegnilo.

"Prva vožnja je bila v redu. Dobro sem startal, potem pa naredil manjšo napako v prvem zavoju, kjer sem izgubil nekaj hitrosti in sta me prehitela Kanadčan in Nemec. Bilo je malo napeto, moral sem nazaj prehitevati. Čeprav sem skoraj padel, se je vse izšlo dobro, to je nekako moj stil, da mora biti bolj napeto. Četrtfinale je bila vožnja, ki si jo želim. Vse super, start, vožnja, vse...," je dejal Flisar .

"Tako bi nekako moral smučati ves čas. Potem pa polfinale, mogoče malenkost slabši start, ampak nič za to. Nato pa napaka. Prišel sem Lemanu povsem za hrbet, bil hitrejši od njega. Žal sem bil na njegovi levi strani in nisem več mogel zaviti na desno, preko njegovih smuči. Fiva je takrat prišel na notranjo stran in me prehitel. Kaj naj rečem, moja napaka, ki me je stala še boljšega rezultata in si jo bom zapomnil za vse svoje življenje," je bil kritičen do sebe Flisar, ki se je zavedal priložnosti za še boljši izid.


Zmagi v Francijo in Kanado


Drugih slovenskih predstavnikov na progi Solitude, ki ni še nikdar gostila niti tekme svetovnega pokala, ni bilo. V moški konkurenci se je odličja najžlahtnejšega leska veselil Francoz Francois Place, ki v svetovnem pokalu tekmuje manj kot dve leti, a je bil že predlani na prvenstvu v Sierri Nevadi bronast. Na stopničkah sta mu družbo delala še Leman in njegov rojak Kevin Drury, medtem ko je bila pri ženskah najhitrejša Kanadčanka Marielle Thompson, tudi že nekdanja olimpijska zmagovalka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine