Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Volavšek na pragu skupne zmage v veliki nagradi

Nordijska kombinatorka iz ljubljanske Ilirije je še tretjič zapored v poletni različici svetovnega pokala zablestela z drugim mestom.
Ema Volavšek je danes oblekla rumeno majico vodilne v skupni razvrstitvi velike nagrade FIS. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Ema Volavšek je danes oblekla rumeno majico vodilne v skupni razvrstitvi velike nagrade FIS. FOTO: Barbara Gindl/AFP
2. 9. 2023 | 21:51
2. 9. 2023 | 22:03
2:17

Ema Volavšek je na pragu lovorike v veliki nagradi nordijske kombinacije pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS). Potem ko si je po Oberwisenthalu in Oberstdorfu tudi na prvi tekmi v Beljaku priskočila in pritekla drugo mesto, je prevzela tudi vodstvo v skupni razvrstitvi, kajti do danes vodilna norveška šampionka Gyda Westvold Hansen je tokrat odstopila.

Volavškova je to pot zaostala le za Gydino rojakinjo Ido Marie Hagen, ki je zmagala z enajstimi sekundami naskoka. Na tretjem mestu je pristala Nemka Nathalie Armbruster (+ 22,6). »Tekma je bila zelo posebna, saj smo štartale po že prej nastavljenih časih, zaradi česar smo bile vse precej skupaj. Moj skok je bil dober, tekaško preizkušnjo sem začela in končala kot druga. Z dosežkom sem zadovoljna. Lepo je znova biti v rumeni majici, mi je pa žal, da sem jo dobila na takšen način, da je Gyda odstopila,« je dejala 20-letna članica ljubljanske Ilirije, ki ima pred jutrišnjim velikim finalom v Beljaku kot vodilna v seštevku 30 točk zaloge pred Hagnovo.

Do točk sta se danes dokopali tudi Silva Verbič (+ 1:38,1) in Teja Pavec (+ 2:48,0), ki sta zasedli 15. oziroma 18. mesto.

image_alt
Ko ti ne gre, te Janus dvigne, ko pa ti gre, poskrbi, da ne odletiš

Vid Vrhovnik izvlekel 27. mesto

Na moški preizkušnji sta se dvojne zmage veselila Nemca Johannes Rydzek in Terence Weber (+ 0,8), tretje mesto pa je osvojil domači zvezdnik Johannes Lamparter (+ 3,2). Od Slovencev se je med najboljšo trideseterico prebil le Vid Vrhovnik (+ 1:06,0), ki je zasedel 27. mesto. Matic Hladnik (+ 1:38,1) je tekmo končal na 37. mestu, tri mesta za njim je v cilj pritekel Gašper Brecl (+ 1:42,4), Erazem Stanonik (+ 2:36,4) pa je pristal na 49. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine