Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Branilka naslova Tampa začela udarno

Hokejisti Tampe so na svoji prvi tekmi nove sezone s 5:1 premagali Chicago. Morgan Rielly je odločil podaljšek med Torontom in Montrealom.
Aktualni prvaki so se na uvodu v sezono znesli nad Chicagom. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Aktualni prvaki so se na uvodu v sezono znesli nad Chicagom. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
14. 1. 2021 | 07:14
14. 1. 2021 | 07:28
3:34
Aktualni prvaki lige NHL, moštvo Tampa Bay Lightning, je novo sezono začelo zelo suvereno, saj je bilo na domačem ledu s 5:1 boljše od Chicaga.

V vrstah Tampe je imel največ zaslug za zmago 30-letni kapetan Steven Stamkos z golom in dvema asistencama, za Strele pa so zadeli še Ondrej PalatMathieu JosephAnthony Cirelli in Brayden Point.

Branilci naslova so dvoboj odločili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3:0. V 11. minuti je z igralcem več zadel Palat, v 17. minuti je na 2:0 povišal Joseph, dobro minuto kasneje pa je tretji gol domačinov dosegel Cirelli.

Strele so strelski pohod nadaljevale v 30. minuti z golom Stamkosa, petarda v mreži Chicaga pa je odjeknila v 47. minuti po golu Pointa ob številčni premoči.

Chicago je poraz ublažil šele v 57. minuti, ko je častni zadetek dosegel Dylan Strome.

»Že dolgo časa se nisem počutil tako dobro. Lepo se je bilo vrniti na led, Brayden Point in Ondrej Palat sta mi olajšala delo. Veliko časa je minilo, odkar sem nazadnje igral, to je bil odličen začetek sezone,« je bil vesel kapetan Tampe Stamkos, ki je svojo zadnjo tekmo minule sezone igral 23. septembra.


Philadelphii uvodno dejanje sezone


Na prvi tekmi sezone sta si nasproti stala Philadelphia in Pittsburgh. Izjemno zanimivo srečanje s kar 9 doseženimi goli je na koncu pripadlo Philadelphii, ki je zmagala s 6:3.

Domačini so zmagovalca odločili v zadnji tretjini, v kateri so dosegli tri gole in vodstvo s 3:2 spremenili v zmago s 6:3.

Že na prvi tekmi sezone je bil pri Philadelphii zelo razigran Joel Farabee z golom in 3 asistencami, ob visoki zmagi pa so gole dosegli še James van Riemsdyk, Nolan PatrickMichael RafflOskar Lindblom in Kevin Hayes.

Strelci pri Pittsburghu so bili Mark Jankowski, Sidney Crosby in Brandon Tanev.


Rielly odločil podaljšek v Torontu


Na najbolj tesni tekmi uvodnega dne prvenstva je Toronto po podaljšku premagal Montreal s 5:4.

Mož odločitve je bil Morgan Rielly, ki je v 4. minuti podaljška zadel po nesebični podaji Johna Tavaresa: »Vedno je lep občutek, ko sezono začneš z zmago. Pričakovali smo težko tekmo in tako je tudi bilo. Zadovoljni smo z zmago, vendar pa moramo izboljšati veliko elementov svoje igre, o čemer se bomo pogovorili jutri,« je predstavo ocenil Rielly.

Pri Montrealu lahko pošteno obžalujejo zamujeno priložnost za zmago. Na tekmi so namreč vodili z 1:0, 3:1 in 4:3, česar pa niso uspeli pretvoriti v popoln izkupiček.

Za Toronto je v rednem delu dvakrat zadel William Nylander, po enkrat pa John Tavares in Jimmy Vesey, za Montreal pa dvakrat Josh Anderson in po enkrat Nick Suzuki in Tomas Tatar.



Rezultati lige NHL
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 6:3
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 5:4 (po podaljšku)
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 5:1
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3:5
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 1:4

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine