Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Biatlonska štafeta Francozom, Slovenci sedmi

Jutri bosta na sporedu še moška in ženska zasledovalna tekma. 
Francija je dobila moško štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. FOTO: Christof Stache/Afp
Francija je dobila moško štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. FOTO: Christof Stache/Afp
STA
18. 1. 2020 | 16:03
18. 1. 2020 | 17:51
3:53
Francija je dobila moško štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Drugo mesto so osvojili Norvežani, tretji so bili Avstrijci. Slovenski biatlonci so četrto štafetno preizkušnjo sezone končali na sedmem mestu.

Francozi so si odločilno prednost nabrali v drugi predaji, ko jih je na pot do končnega uspeha popeljal Martin Fourcade. Štafetno palico je 80-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal prevzel z 12 sekundami prednosti pred tekmeci, Simonu Desthieuxju pa je pridobil prednost minute in 19 sekund.

Drugi so bili z zaostankom minute in 12 sekund na koncu Norvežani, ki prvič v tej sezoni niso zmagali, tretji pa so bili Avstrijci, ki so za Francozi zaostali minuto in 24 sekund.

Martin Fourcade je Francoze popeljal na pot do končnega uspeha. FOTO: Christof Stache/Afp
Martin Fourcade je Francoze popeljal na pot do končnega uspeha. FOTO: Christof Stache/Afp


Rok Tršan je v prvi predaji odlično začel in po prvem streljanju zasedal tretje mesto. Tudi v drugo je zadel vse tarče brez dodatnih nabojev, Jakovu Faku pa je predal kot sedmi s 36 sekundami zaostanka. Dvaintridesetletnik iz Mrkopalj je moral dvakrat popravljati v streljanju stoje, Klemnu Bauerju pa je predal kot peti. To mesto je Bauer zadržal po prvem strelskem nastopu leže, stoje pa je trikrat popravljal, a podrl vse tarče za šesto mesto ob zadnji predaji.

Štafetna preizkušnja je spodbudila tudi na sprintu 106. Miho Dovžana, ki se je dobro kosal z Avstrijcem, Rusom, Nemcem in Belorusom. Po dobrem strelskem nastopu je v zadnjem krogu v teku sicer popustil in s tem omogočil Belorusu, da ga prehiti v boju za šesto mesto. Sedmo mesto je izenačena druga najvišja uvrstitev v štafeti v tej sezoni za varovance Uroša Velepca.

Slovenski trener je sicer tokrat nekoliko taktiziral in preverjeno ekipo na progo podal v malce premešanem vrstnem redu. Namesto Dovžana je prvi na progo odšel Rok Tršan, ki je doslej praviloma zaključeval tekmovanja.

Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik/Delo
Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik/Delo


»Rok je oddelal tisto svoje in predal s samo pol minute zaostanka. Jakov je znova pokazal, da prihaja nazaj, da je vse lažje zraven. Klemen je zopet zelo drzno in hitro streljal, imel nekaj napak, a njegov nastop je bil odličen. Miha pa je v zadnji skupini nastopil s samimi izjemnimi tekači. Kljub vsemu smo ponovno uvrščeni v prvo četrtino vseh reprezentanc, na kar moramo biti ponosni in veseli. Pri nas je namreč tako, da morajo vsi na start, ker imamo štiri člane in zato kdaj nastopi nekdo, ki ni povsem zdrav,« je današnji nastop štafete ocenil Velepec.

V soboto so žensko štafeto še četrtič v tej sezoni dobile Norvežanke pred Francozinjami in Švicarkami. Slovenke so bile 22.

V nedeljo bosta na sporedu še zasledovalni preizkušnji. Na moški, ki se bo začela ob 14.30, bodo nastopili Jakov Fak (+47,2), ki je bil v četrtkovem sprintu 14., Klemen Bauer (+1:31,2), ki je bil 35., in Rok Tršan (+1:38,6), ki je sprint končal na 43. mestu.

Na ženski zasledovalni tekmi, ki bo na sporedu ob 12.15, bo nastopila Polona Klemenčič (+2:11,3), ki je bila v sredo 50.

V naslednjem tednu bodo tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine