Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Bertoncelj: Na prvenstvu šteje le kolajna

Smučarske skakalce prva tekma na SP, posamična na veliki napravi, čaka v soboto, skakalke šele v torek.
Cilj na SP je kolajna. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Cilj na SP je kolajna. FOTO: Voranc Vogel/Delo
19. 2. 2019 | 14:58
19. 2. 2019 | 15:09
2:30
Ljubljana – Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih se je tik pred začetkom svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo od jutri gostil avstrijski Seefeld, še enkrat predstavila sedmi sili. Cilj tako ženske kot moške ekipe je kolajna, sta si bila enotna glavna trenerja Zoran Zupančič in Gorazd Bertoncelj.


Timi ima mesto zagotovljeno


Prvenstvo bodo odprli skakalci, ki jih v soboto na veliki napravi v Innsbrucku najprej čaka posamična in v nedeljo še ekipna preizkušnja, prihodnji konec tedna pa posamična tekma na srednji skakalnici v petek in mešane ekipe (skupaj z dekleti) dan pozneje. Bertoncelj je na Tirolsko odpeljal Timija Zajca, ki ima edini zagotovljeno mesto na vseh štirih tekmah, Anžeta Laniška, Petra Prevca, Anžeta Semeniča, Jerneja Damjana in Žigo Jelarja.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


Odkrit boj za odličja


»Čas je, da gremo v odkrit boj za odličja. Le kolajna šteje na prvenstvu, zato je tudi naš cilj. Ekipno smo bili uspešni v Willingenu, kar nam daje dodatno zaupanje za moštveno tekmo. Stopničke bomo s Timijem lovili tudi na posamični, na kateri resda nismo glavni favoriti, bomo pa napadali iz ozadja,« je poudaril Bertoncelj.


Doma ostal Domen Prevc


S sodelavci je ekipo sestavil tudi na podlagi dejstva, da gre za dve dokaj specifični skakalnici v Innsbrucku in Seefeldu. »Pri obeh je potrebno nekaj več eksplozivnosti, odskoka, zato pri izboru nisem imel težkega dela. Doma je ostal Domen Prevc, ki se bo v miru pripravljal na nordijsko turnejo, Vikersund in finale v Planici.«


Dekleta prvič šele v torek


Dekleta pa prva tekma – krstna ekipna – čaka šele v torek. Pred tem bodo Slovenke opravile še dva skakalna treninga v Planici, na katerih bodo skušale odpraviti še zadnje pomanjkljivosti in preizkusili še nekaj opreme. »Lepo smo stopnjevali nastope in čeprav smo ostali brez najboljše Eme Klinec, imamo možnosti tako za posamično kot za ekipno kolajno. Punce imajo še rezerve in upam, da jih bodo 'pokurile' prav na prvenstvu,« je ocenil trener Zupančič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine