Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Lanišek in Lovro Kos skupaj tik pod zmagovalnim odrom

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger, ki je v svojo korist odločil včerajšnjo tekmo v Klingenthalu, je bil najboljši tudi danes.
Domžalski as Anže Lanišek je prikazal nov vrhunski nastop. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Domžalski as Anže Lanišek je prikazal nov vrhunski nastop. FOTO: Jens Schlueter/AFP
10. 12. 2023 | 16:56
10. 12. 2023 | 21:58
4:10

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je po včerajšnji zmagi v svojo korist odločil tudi današnjo preizkušnjo za svetovni pokal v Klingenthalu. S skokoma, dolgima 141 in 141,5 metra, je za 4,3 točke preskočil drugouvrščenega Švicarja Gregorja Deschwandna (138 m in 146,5 m), ki se je ob izenačitvi rekorda velike naprave v areni Vogtland Nemca Michaela Uhrmanna iz leta 2011 veselil krstnih stopničk v tem tekmovanju.

Tik pod zmagovalnim odrom sta obstala najboljša Slovenca Anže Lanišek (141,5 m in 134,5 m) in Lovro Kos (142,5 m in 133 m), ki sta skupaj delila četrto mesto. Po uvodni seriji sta bila še na drugem oziroma tretjem mestu. Za tretjeuvrščenim Nemcem Andreasom Wellingerjem (137,5 m in 146,5 m), ki je v finalu prav tako kot Deschwanden izenačil rekord skakalnice v Klingenthalu, sta zaostala za 7,7 točke.

»Še ena lepa tekma in dva zelo dobra skoka. To je dobra popotnica za Engelberg. V finalu sem morda malce zategnil v drugem delu in me zato ni odneslo, kot bi me lahko. Ne glede na vse je to zelo lep rezultat. Najbolj mi je všeč sproščenost in da lahko uživam v skoku,« je dejal Lanišek, medtem ko je Kos dodal: »Ena zelo lepa tekma, druga zame. Zelo sem vesel rezultata, naredil sem dva vrhunska skoka, zato grem lahko mirno naprej.«

Lovro Kos je poletel do četrtega mesta. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Lovro Kos je poletel do četrtega mesta. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Peter Prevc (136 m in 136,5 m) je bil enajsti (»Tudi druga tekma v Klingenthalu se mi je dobro izšla. Dobri skoki, enajsto mesto. Počasi napredujem. Čestitke izjemnima Lovru in Anžetu!«), tri mesta pred svojim najmlajšim bratom Domnom Prevcem (130 m in 143 m), medtem ko se je moral Timi Zajc (134 m in 135 m) sprijazniti s 17. mestom.

»Moram reči, da je bila danes res lepa tekma. Predvsem sem vesel za Anžeta in Lovra. Opravila sta res dva vrhunska skoka. Sploh druga serija je bila tehnično lepa. V drugem delu se je mogoče veter malo igral in ni omogočal, da bi poletela malo dlje. Veseli me, da je vseh pet fantov naredilo vsaj po en zelo dober skok na tekmi, mogoče jim manjka še sproščenost. Napredujemo iz tekme v tekmo in lahko gremo mirno naprej,« je dejal glavni trener slovenske vrste Robert Hrgota.

Avstrijski nosilec rumene majice vodilnega v skupni razvrstitvi Stefan Kraft (134,5 m in 131 m) je bil tokrat deveti.

Nemec Karl Geiger je zmagal drugič zapovrstjo. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Nemec Karl Geiger je zmagal drugič zapovrstjo. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Geiger vodil že po uvodni seriji

Slovenski smučarski skakalci so že v uvodni seriji zapustili zelo dober (moštveni) vtis. Anže Lanišek (141,5 m) je bil drugi, tik za njim pa je bil tretjeuvrščeni Lovro Kos (142,5 m). V vodstvu je bil včerajšnji zmagovalec, Nemec Karl Geiger (141 m), ki je imel pred drugouvrščenim domžalskim asom vsega 1,1 točke naskoka.

Avstrijec Stefan Kraft (134,5 m) je v finalu napadal s petega mesta, pred njim je bil tudi četrtouvrščeni Japonec Rjoju Kobajaši (139 m).

Peter Prevc (136 m) je bil trinajsti, tri mesta za njim je bil Timi Zajc (134 m), v finale pa se je s 27. mestom uvrstil tudi Domen Prevc (130 m).

Naslednji tekmi bosta prihodnji konec tedna v Engelbergu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine