Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar in kralji počasi, a vztrajno napredujejo

Hokejisti Los Angeles Kings so premagali New York Rangers in so v NHL že sedmi na lestvici vzhodne skupine.
Anže Kopitar je čestital vratarju Calu Petersenu za dobro predstavo, v kateri je Hrušičan s podajo dosegel že 29. točko v sezoni. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Anže Kopitar je čestital vratarju Calu Petersenu za dobro predstavo, v kateri je Hrušičan s podajo dosegel že 29. točko v sezoni. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
G. N., STA
11. 1. 2022 | 08:23
11. 1. 2022 | 08:23
1:46

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je ponoči z ekipo Los Angeles Kings v NHL veselil 18. zmage v sezoni in skoka na sedmo mesto zahodne konference. S 3:1 so bili hokejisti iz mesta angelov boljši od New York Rangers. Ti so naskakovali skok na vrh lestvice NHL.

Štiriintridesetletni Hrušičan je svoji ekipi do zmage pomagal s podajo ob zadnjem zadetku Adriana Kempeja v prazno mrežo. To je bila 21. podaja ter 29. točka slovenskega asa v sezoni.

Pred tem sta kraljem na domačem ledu vodstvo z 2:0 zagotovila Phillip Danault in Blake Lizotte na začetku druge tretjine. Sredi tretje je izid znižal Mika Zibanejad, kralji pa so zdržali do konca in postavili še piko na i 77 sekund pred koncem.

Kralji so prevladovali v dvoboju, Rangers pa je v igri držal predvsem vratar Aleksandar Georgijev, ki je zbral 36 obramb. Cal Petersen se je ustavil pri 22 obrambah, z dvema podajama pa se je izkazal Trevor Moore. Moštvu iz New Yorka, ki bi z zmago skočilo na vrh lestvice NHL, ni pomagala niti vrnitev Artemija Panarina po covidnih protokolih.

Naslednji dvoboj Kopitarja in soigralce čaka v noči na petek, ko bodo gostili razpoložene Pittsburgh Penguins. Ti so pred sobotnim porazom proti Dallasu nanizali kar deset zaporednih zmag.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine