Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ana Bucik optimistično pogleduje proti OI v Pekingu

Alpska smučarka je zadovoljna, čeprav treningov na snegu zaradi pandemije ni opravila v Južni Ameriki.
Ana Bucik meni, da je v poletnih mesecih kakovostno vadila. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ana Bucik meni, da je v poletnih mesecih kakovostno vadila. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA, B. E.
30. 9. 2021 | 16:32
30. 9. 2021 | 17:18
2:29
Čeprav treningov na snegu zaradi pandemije ni opravila v Južni Ameriki, pač pa v Evropi, je alpska smučarka Ana Bucik zadovoljna. »V ospredju je bila kondicijska vadba. Za nami so trije kar intenzivni meseci, med katerimi smo poskušali še nekoliko dvigniti raven vadbe iz lanske sezone. Tako sem se dobro počutila, že preden sem šla prvič na sneg,« je na današnji novinarski konferenci povedala Bucikova.

Zaradi ugodnih snežnih razmer pravi, da je šlo vse v pravo smer. Nekaj malenkosti je treba sicer še izpiliti, vendar upa, da ji bo to uspelo v treh tednih do prve tekme v Söldnu oziroma do prvega slaloma. »Menim, da smo delali dobro in v pravi smeri, tekme pa bodo pokazale, kam točno spadamo,« je še dejala. Njena želja je, da bi posegala po vrhunskih rezultatih, zato še naprej ostaja zvesta slalomu in veleslalomu. Med pripravami na novo sezono je namenila približno polovico časa vsaki disciplini.

Od nove smučarske sezone si veliko obeta. FOTO: Joe Klamar/AFP
Od nove smučarske sezone si veliko obeta. FOTO: Joe Klamar/AFP


Sezona bo tudi zaradi nastopa na bližajočih se olimpijskih igrah posebna. Obenem upa, da bodo morebiti odpadle tekme, ki bi jih morali pripraviti v Ameriki, nadomestili s tekmami v Evropi. »Mesto v ekipi za olimpijske igre imam nekako že zagotovljeno, vendar je potrebno priti do februarja dobro pripravljen. Nekaj misli je seveda namenjenih OI, večina pa jih je namenjenih prvi tekmi, potem pa vsaki naslednji, saj je treba priti do februarja dobro pripravljen,« je dejala.
 

Izkazala se je tudi na kolesu


Bucikova je povedala še, da trenerska in ostala ekipa ostaja ista kot lani, do zamenjave je prišlo le na mestu pomočnika trenerja, to mesto je prevzel Aleš Valenti. Prav tako ni prišlo do sprememb pri opremi. Glede na to, da je bila prejšnja sezona njena najuspešnejša doslej, upa, da ji bo v prihajajoči lahko še kaj dodala in se spet veselila dobrih rezultatov tako na tekmah svetovnega pokala kot na olimpijskih igrah.

Sicer pa se je Ana Bucik letošnje poletje izkazala tudi na kolesu, saj je sodelovala kot slovenska članica v ekipi E-gira ter kasneje ob delu dirke po Sloveniji na Goriškem.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine