Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Končno doma tudi Pogi s Klanca

V Komendi bodo danes priredili sprejem za bronastega olimpijca Tadeja Pogačarja, ki je pred Tokiem ubranil naslov zmagovalca francoskega Toura.
Tadej Pogačar je 24. julija osvojil bronasto kolajno. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Tadej Pogačar je 24. julija osvojil bronasto kolajno. FOTO: Matthew Childs/Reuters
P. Z.
13. 8. 2021 | 06:50
13. 8. 2021 | 06:53
1:20
Skoraj trije tedni so minili, odkar je Tadej Pogačar kot prvi Slovenec osvojil kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu, bronasto na cestni dirki kolesarjev. Pred tem je drugič zapored zmagal na Tour de France. A šele danes ga bodo navijači in sokrajani lahko pozdravili. Sprejem za 22-letnega Pogija s Klanca se bo začel ob 17.30 na hipodromu v Komendi.

Po odhodu iz Tokia je moral Pogačar najprej v Združene arabske Emirate, saj je imel obveznosti s svojim moštvom UAE Team Emirates. Ko je Ljubljana v torek pričakala olimpijsko reprezentanco, pa se je oglasil prek videopovezave iz Monte Carla.

Andrej Hauptman je nosil Tadeja Pogačarja. FOTO: KZS
Andrej Hauptman je nosil Tadeja Pogačarja. FOTO: KZS


Pogačar je na cestni dirki zaostal za zmagovalcem Richardom Carapazom in Woutom van Aertom, ki ga je v šprintu premagal za kakšen centimeter. To je bila prva kolajna za slovensko kolesarstvo. Pogačarja je na rokah nosil selektor Andrej Hauptman, ki se je štiri dni kasneje veselil zlata Primoža Rogliča v vožnji na čas.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine